Brabander van 't Jaar: ZoŽ Swinkels uit Prinsenbeek [postuum]

Printerversie
Gepubliceerd op: 21-12-2014 | Gewijzigd op: 22-12-2014
Zoë Swinkels uit Prinsenbeek is zondag 20 december 2014 - postuum- gekozen  tot Brabander van 't  jaar 2014.
Dat maakte Mechtild Stultiens, zelf kandidaat voor deze door Omroep Brabant uitgekozen titel, als organisator van de Swimtofightcanceractie, bekend.
Dat gebeurde op de borrel die zij gaf tgv de opening van het nieuwe kantoor van Artishock in de Keizerstraat.


De ouders van Zoë, Marc Swinkels en Caroline Baay-Swinkels, namen het beeldje voor Zoë in ontvangst. Zoë overleed op 21 januari 2014 aan een hersentumor.

Haar laatste wens was geld inzamelen om ervoor te zorgen dat er in alle ziekenhuizen kinderpleisters* komen.
De ouders van Zoë, Marc Swinkels en Caroline Baay-Swinkels met het kunstwerk 'Brabander van 't Jaar 2014'.
foto © henk van esch, 20 december 2014. 


Na haar dood voeren haar ouders en zusje deze wens verder uit via de Stichting Zoë's Wens. Commissaris van de Koning Wim van de Donk heeft dat vanmiddag tijdens een diner in Kasteel Heeswijk bekendgemaakt.
*De kinderpleister
Na iedere behandeling kreeg Zoë een witte pleister. En daar was ze niet blij mee. De zuster tekende er dan een smiley op, maar dan vond ze het eigenlijk nog niks.
Haar ouders namen daarom kinderpleisters mee naar het ziekenhuis. Dat vrolijkte Zoë na een zware behandeling een beetje op. Maar dat alleen zij zo'n mooie pleister kreeg, vond ze niet genoeg. Zoë’s laatste wens was om geld in te zamelen zodat er in alle kinderziekenhuizen kinderpleisters zouden komen, zo beschrijft Omroep Brabant deze actie van Zoë.