Groots Chinees Nieuwjaar in Theater + vuurwerk in Zuiderpark

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-02-2015 | Gewijzigd op: 10-02-2015
Op 23 maandag 23 februari 2015* viert de Chinese gemeenschap in Den Bosch en wijde omgeving het Chinese Nieuwjaar. Dat evenement, waarin dit keer de geit centraal staat, speelt zich – deels in besloten kring- af.
ChineesVuurwerk [Verbakel]

Op deze 8ste editie in het TheateradParade zijn toespraken door burgemeester Rombouts en de Chinese ambassadeur Xu Chen. Ook zijn diplomatieke vertegenwoordigers uit Jiangsu, een provincie waarmee de stad een vriendschapsband onderhoudt, aanwezig. Ook Commissaris der Koning Wim van de Donk zal acte de presence geven.
Daarnaast staat een optreden van een Chinees theatergezelschap en muziek van de Gin Dragon World Music band op het programma.

Leeuwen en draken zijn twee symbolen die op dergelijke ceremonies niet ontbreken. Ook vuurwerk, dat na afloop in het Zuiderpark wordt afgestoken, is op een dergelijk feest onontbeerlijk, aangezien volgens de Chinese folklore met vuur het mens etende prooidier Nyehn werd verjaagd.
Den Bosch is gastheer omdat er zakelijke en culturele relaties bestaan met de provincie Jiangsu en de hoofdstad Wuxi. Vandaar dat er voorafgaand aan het feest 's middags in he tstadhuis enkele seminaris worden gehouden.

*Het feest dient volgens de nieuwe maanstand én.... na de zonnewende, plaats te vinden binnen, maar ook binnen een bepaalde periode en niet later dan 20 februari…..!