Première Musical 'Sonneveld in DelaMar' met broer Jan van Wim

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-02-2015 | Gewijzigd op: 10-02-2015
De première van de musical 'Sonneveld in DelaMar' was in de -eertijds-  thuisbasis* van Wim Sonneveld een  eclatant succes. De eerste première gezien hebbend, kwamen de teksten en liedjes nu nog beter uit. De musical heeft aan inhoud [zeker doordat op het privéleven van de cabaretier door de acteurs Freek Bartels en Bill van Dijk meer accent werd gelegd] gewonnen. Ook werden de kwinkslagen sterker aangezet. Er zaten meer pakkende teksten in en de musical verliep vlotter. Maar het is en blijft een herinnering aan de jaren 60-70. Maar velen in de zaal bleken de liedjes nog te kennen en zongen-  voorzichtig nog- mee.

Dit keer zaten er meer BN-ers in de zaal, onder wie de enigszins gehandicapte Hans Klok met stok, Ellen Vogel, Evert Santegoeds, Hans van Willigenburg, Frits Sissing, Gerda Havertong ,Cornald Maas, Loretta Schrijver en zanger Ben Cramer.

*Thuisbasis wil in dit geval zeggen: in1952 nam Sonneveld het noodlijdende DelaMartheater over en nam daar de dagelijkse leiding op zich. In een toegevoegde scene kwam Fien de  la Mar ten tonele, die een discussie met Wim Sonneveld [Tony Neef[] aanging over wie nu het theater indertijd heeft gered..?


Tony Neef na afloop van de musical
'Sonneveld in DelaMar'
op zondagmiddag 8 februari 2015.

Jan [96 jaar], de enige nog levende broer van Wim Sonneveld.
Rechts: Gerda Havertong.


foto © paul kriele, 8 februari 2015.

 Uiteraard speelde Tony Neef de hoofdrol. Neef toont zich een echte Sonneveld met tegenspelers onder wie Mariska Kolck, een kei van een revuester en de innemende Freek Bartels, die evenals Mariska een pracht stem  heeft.

De 96-jarige Jan Sonneveld
Speciale aandacht kregen in de pauze de old theaterlady Ellen Vogel, de familie van Albert evenals zijn ex Onno Hoes.
En met nog meer égards werd de 96-jarige Jan Sonneveld, de enig nog levende broer van Wim Sonneveld, bejegend.

-Boven:  De musical is voor Albert Verlinde en Joop van den Ende de eerste productie die ze samen doen en nog wel in het theater van Joop van den Ende, dat nog vóór de bekenmaking van de fusie tussen de twee productiebedrijven aan Albert werd gegund speciaal voor deze Sonnevekdmusical....

-Links:  Na afloop klonk een lang  applaus voor de cast en de medewerkenden van de musical.
Op de linker foto Mariska van Kolck [Conny Stuart spelend], Tony Neef [EWimSonneveld] en Freek Bartels als Friso Wiegersma, de jongere vriend van Wim Sonneveld, die ook al zijn ontwerper Huub Janssen [gespeeld door Bill van Dijk] als vriend had.

foto's © paul kriele, 8 februari 2015.
 
Terug naar boven