Rubberboten vloot van uit de Dommel naar strandje Witte Sieb

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-07-2015 | Gewijzigd op: 12-07-2015
Vanmiddag , zondag 12 juli 2015,  rond 13.00 uur vertrekken - naar verwacht - honderden rubber bootjes vanaf deDommel bij de Wilhelminabrug naar de kade van de Witte Sienb* naast de GAMMA.
Deze vlotte rubberbotenparty is een initiatief van DOK073 [de Conceptbouwers], dat op Facebook werd aangekondigd.  Daarmee lokten deze vlootshow, die is over komen waaien uit het buitenland, enorm veel reacties uit. Na aankomst is er een beachfeest op dit zomerstrandje, een feest dat net vandaag buiten de hittegolf valt..
Maar door de publiciteit op social media moeten er zelfs extra troepen worden ingezet om alles in goede banen te gaan leiden,  zo staat onder meer de Bossche Reddingsbrigade  paraat.

.
Den Bosch heeft in Orthenpoort eindelijk een stadsstrand. Op de achtergrond het politiebureau.


foto © paul kriele, 12 juli 2015.

Dit strandje kreeg de bijnaam De Witte Sieb, eennaam die is afgeleid van de Sieb [ officieel de Vogelwijk], die aan deze kant van Orthenpoort lag. De Witte Sieb lag aan de Noordelijke kant van Orthenpoort [beter gezegd de Duliwijk]  tussen Akeleistraat, verlengde Kogelbloemstraat en Ereprijsstraatt. De Witte  Sieb dateert van medio jaren 50 en de Sieb van de jaren30.