Aftrap nieuw culinair evenement TasteXL inkl. kunstborden

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-11-2015 | Gewijzigd op: 04-11-2015
Zondagmiddag 1 november 2015 gaf  werd met het aanbieden aan burgemeester Ton Rombouts, van de volledige set  van de 10 kunstborden, de aftrap gegeven van het nieuwste culinaire evenement TasteXL. Dat is het grootste restaurant  dat verspreid ligt over 13  deelnemende restaurants in de binnenstad.. TasteXL  maakt onderdeel uit van de Bossche Gastvrijheidscampagne.
Dit evenement is een samenwerking van de Bossche Restaurant Alliantie, Taste of Art en jHERonimus Merchandise.

Even poseren voor de pers met de kunstborden in beeld.vlnr.:Esther Reinders [restaurant Lux], burgemeester Ton Rombouts, bestuurslid vanTasteXL Angelique Belgers en van restaurant Pilkingtons, Helga Gerritzen [restaurant Allerlei] , voorzitter van de restaurant Alliantie Bart Derks van Pilkington's, Diederik Enneking van jHERonimus Bosch 500 Merchandise, die samen met Studio Kluif de borden ontwiep
.

foto's © paul kriele, 1 november 2015

De idee is voortgekomen uit een concept van enkele Bossche restaurants [Proeven van kunst] van 2006. In 2007 vond olv de Restaurant Alliantie de eerste editie plaats. Vervolgens heeft zich daarbij Taste of Art, de landelijke organisatie die het eten van kunst bevordert, aangesloten. Dat idee werd voortgezet in de nieuwe formule TasteXL. In samenwerking met studio Kluif en Taste of Art is dat idee verder ontwikkeld en zijn er de 10 kunstborden uit voortgekomen. De designs zijn gebaseerd op motieven uit deTuin der Lusten.


Concept TasteXL
Na een ontvangst op het voorplein van Het Noordbrabants Museum maken de gasten een rondwandeling en genieten achtereenvolgens bij vier restaurants van een drankje en een gerecht. Tussendoor krijgen zij met een 'trendy bite' een voorproefje. Dat is afgestemd op de locaties Bastion Oranje, Bastionder en de Parade als eindpunt.
Bij Het Noordbrabants Museum werd een drieluik 'Tuin der Lusten', ofwel een  zalmmouse, appelkrokant en uienconfit geserveerd. Bij Bastionder had Eveline van Dam van restaurant KEK [olv leermeester Harriie Sprengers] een Rouelle van vitello en kreeftenmousse samengesteld.

De deelnemers zijn: Allerlei, Artisan, Breton, ffSwanjéé, KEK, Le Méridien, LUX, Peppone, Pilkington's, Pollevie, Sushi Lounge, In den Zevende Hemel en Ries. Kosten € 49,50 p.p. De losse borden zijn verkrijgbaar in de museumshop van Het Noordbrabants Museum en de Bosch shop in de VVV en vanaf medio november 2015 -pas dan !  -verkrijgbaar en ok de site : www.jheronimusforever.nl is dan te raadplegen!

Aniek van Erp met de kok van Artisan Tijn van Veen. Aniek is de bedenkster van de bites hier links. Dat is een lolly met specerijen en vlierbessengelei, die geïinspireerd is op de Parade en de vorm van een kastanje [inklusief de  smaak] heeft.Dre rook die uit de warme lolly komt duidt op de wierook van de St.Jan....
Aniek  van Erp is leerlinge van de HAS. Zij heeft de lolly ism restaurant Artisan [kok Tijn vanVeen] ontwikkeld en uitgevoerd.
-Rechts: De eerste gasten voor TasteXL2015.

foto's © paul kriele,1 november 2015

www.taste-of-art com  en  www.jHEReronimusforever.nl, [later in  november pas beschikbaar..],  die samenwerken met de stichting  JheronimusBosch 500

Terug naar boven