Dagje voor Kinderen met kanker

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-05-2008 | Gewijzigd op: 21-07-2008
Zondag 25 mei 2008 kwamen weer tal van kinderen met hun ouders bijeen in de Uilenburg. Daar werden in de tuin van de congregatie zusters JMJ, ofwel de zusters van de Mariënburg muziek, theater, een rondvaart en spellen. De organisatie van deze 'De Lach van Zoete Lieve Gerritje' was in handen van het Vicki Brownhuis, Ouders van Kinderen met Kanker [VOKK], de Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch. Dit keer was het weer wat minder, maar wederom waren tientallen ongeneeslijk zieke kinderen met hun ouders/verzorgers op dit initiatief afgekomen. ’De Kring’ begon enkele jaren geleden op maandag met rondvaarten in toen nieuw gedoopte rondvaartboten.
Ondanks de start met wat wolken en regen werd het voor de 250 deelnemers een bijzonnder gevarieerde dag.
Leden vande Oude Schuts opendende de dag met de controle van de 'paspoorten' en een welklinkend startschot. Behalve snoep en hapjes, waren er ook stands met etenswaren en drank. de Oude Schuts en muzikanten aanwezig en trad ook Peer de Graaf alias Menertje Peertje  op, die de kinderen naar de rondvaartboten begeleidde. Daar trakeerde hij de kinderen op het sprookje 'De Lach van Zoete Lieve Gerritje' waarvan de lijn bedacht was door Marianne Keser. Dit sprooke werd gespeeld door leden van Echt Bosch Theater samen met leden van het 55+ Carnaval.
Sommigen kinderen en hun ouders kozen voor een bezoek aan de 70 meter hoge St. Janstoren, anderen gingen naar het Jeroen Boschcenntrum en weer een andere groep nam deel aan een stadswandeling.
In de tuin van de zusters Mariënburg waren spellen uitgezet waarbij studenten van het CIOS ondersteuning gaven.
g
Een rondvaartboot vol kinderen en ouders die door Peer de Graaf werden begeleid. Onderweg werden aan hen sprookjes en verhalen verteld. Kramen met lekkernijen.
foto's © paul kriele, 25 mei 2008.
 

Spellen, schminken en tekenborden.
foto's © paul kriele, 25 mei 2008.
Emeritus bisschop mgr. Jan Bluyssen, bewoner van het klooster Mariënburg, kwam ook even een lijkje nemen.

Op he teinde van de gezellige en drukke dag gingen, na het klinken van een saluutschot van de Oude Schuts, de ballonnen de lucht in waaraan een kaarftje hing, waarop de kinderen hun naam hadden geschreven.

Terug naar boven