Parade: City Jungle door jeugdige abzeilers geopend

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-07-2016 | Gewijzigd op: 16-07-2016
Donderdagmorgen 14 juli 2016 werd met een bezoek van burgemeester Rombouts en CdK Wim van de Donk door Tako Rietveld [jeugdjournaal] en oud-hockeyster Minke Booij de Liliane City Jungle geopend.
Minke Booij en Tako Rietveld leidden twee jeugdige abzeielers in die langs een kabel op de Parade neerdaalden. Honderden kinderen rond de springtoren werden met interviews kennis gemaakt met het werk van het Lilianefonds dat wereldwijd kinderen met een handicap steunt.
Den Bosch is de eerste plaats waar het Lilianefonds [met hoofdkantoor in Den Bosch] een dergelijke City Jungle met allerlei sportieve attracties opzet. Midden op de Parade staat de meest geliefde attractie: een springtoren met tokkelbaan. Je sjeest langs een kabel terug op aarde. 
De prijs van het toegangskaartje  €5  [t/m disndag 19 juli 2016] komt het Liliane Fonds ten goede..

-Links: De opening met een afdaling door een van de twee jongens -hieronder op de foto.
 Tako Rietveld van het jeugdjournaal  sprak vanaf de toren tot de honderden aanwezige kinderen die ongduldig wachtten om aan de jungle deel te kunnen nemen.

-Links onder: Boven op de toren werden CdK Wim van de Donk, gedeputeerde Henri Swinkels en burgemeester Ton Rombouts toegesproken door Tako Rietveld en oud hockeyster Minke Booij [vooraan, op de rug gezien]
.

foto's © paul kriele,  14 juli 2016.

 
Het gezelschap van bestuurders werd door Mechtild Stultiens van communicatie en evenementenbureau Artishock rondgeleid. Zij liet de heren kennis maken  met de sportieve attracties die verspreid op de Parade staan opgesteld.

Toespraken vanaf de toren
Rombouts onderstreepte in zijn toespraak het belang van het werk van het Lilianefonds wereldwijd,  maar in de  stad haar hoofdkantoor heeft.
Henri Swinkels, gedeputeerde voor Cultuur, Leefbaarheid en Sport moest toegeven dat hij een beetje hoogtevrees heeft. 'Het is een beetje wennen hierboven. Maar op dit plein komen naast Cultuur en Leefbaarheid ook de Sport tezamen,' sprak Swinkels, die aangaf dat de provincie zich extra inzet voor de gehandicaptensport.

Wim van de Donk stelde dat Den Bosch en Brabant erg betrokken zijn bij het werk van het Lilianefonds: 'Ik hoop dat naast de andere Wonderlijke kllim ook deze klim een groot succes wordt.'

Voorzitter van het Liliane Fonds, Kees van den Broek, gaf aan dat deze jungleactivitieit wordt opgezet om ook voorlichting te kunnen geven over het werk van het Lilianefonds. De voorzitter noemde effe tussendoor de sponsoren: Rabobank, De Bossche Omroep, Emté supermarkt en Moonen Bouwbedrijf.

Na de aftrap -door het abzeilen van twee jongens -stroomden de wachtende kinderen het terrein op naar de uiteenlopende attracties.

-Boven: Minke Booij in gesprek met Lilianefondsvoorzitter Kees van den Broek en
lid van de RvT Yvonne Cox-Vleeshouwers [r.]
-Rechts: Bernard Kuenen van [horeca Parade]
deelt worstenbrood uit.
-Rechts boven: Burgemeester Rombouts neemt
van een van de kinderen een tekening in ontvangst.foto's © paul kriele, 14 juli 2016.-Boven: De afspringtoren waar de aftrap plaats vond.

-Links boven: Mechtild Stultiens leidt het gezelschap langs de sportieve attracties.

-Links Mechtild Stultiens naast  Tiny Sanders voorzitter van de Stichting Evenementen Liliane Fonds
.


foto's © paul kriele, 14 juli 2016.

Honderden kinderen staan ongedurig  in
afwachting terwijl Tako Rietveld [jeugdjournaal],
-na  aanmoedigende woorden om  het
Liliane Fonds te steunen, de opening verricht.


foto © paul kriel, 14 juli 2016.

Zie de site vanLiliana Fonds

Terug naar boven