Zoeken
Uit 18 teams 'Keukenbazen' kwam team Mill-St.Hubert uit de finale
Printerversie |

Finale kooksessies met uit 18 plaatsen in Noord-Oost Brabant deelnemde keukenbazen olv bekende chef-koks
Zaterdagmiddag 15 oktober 2016 vond de finale plaats van 18 teams keukenbazen Deze -ruim 50- kinderkoks kookten in de professionale opleidingskeukens van het KW1 C de sterren van de hemel.
Want ..hun voor-, hoofd- en nagerechten werden beoordeeld door een jury bestaande uit landelijk bekende culinaire specialisten:
Angelique Schmeinck van 24Kitchen, Frank Lindner de trendwatcher en foodblogger en Anouschka Peterink van het bureau Kip & Ei en culinair communicatie specialist.
>>De uitslag van de Keukenbazen Battle kwam over negenen vanavond binnen:
Het team van Mill St.Hubert is winnaar van de 'Keukenbazen Battle 2016'. Daar is dan ook tevens Antoine van Walraven tot Smaakburgemeester 2017van Nederland benoemd. Het winnend team ontvangt een boek en een inkijk bij 24Kitchen.
Het team werd gecoacht door chefkok Jeroen van den Heuvel van ROC de Leijgraaf. De jury noemde het menu van team Mill en Sint Hubert “Verrassend en met restaurantwaardige gerechten.”
Het team kreeg hoge scores voor de mooie smaak en de opmaak van de borden en omdat ze goed gebruik hebben gemaakt van lokale leveranciers, onder meer met paling van Bardoel Palingkwekerij en kip van Van Lith. De jury vond ook dat ze goed rekening hadden gehouden met het seizoen; toen ze hun menu inzonden zat er nog witte asperge bij, dat was er nu uit.
Het: team uit Mill en Sint Hubert met chef Jeroen van den Heuvel, burgemeester Antoine Walraven, de jury en directeur Roel Schutten van AgriFood Capital B.V. Fotografie: Jan Zandee, bron: AgriFood Capital Alle andere teams kwamen op een - gedeelde-tweede paats...vlnr: Hun chef-kok Jeroen van den Heuvel, burgemeester Antoine van Walraven, jurylid Anouschka Peternink of Jacqueline Schmeinck, jurylid Frank Lindner en AgriFood Captial directeur drs. Roel Schutten en vooraan Eef, Renske, Sil en Sterre. foto © martin van esch, 15 oktober 2016 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
-Links boven: Het Bossche team met Mirthe Verlaan, Rosanne Janssen en Josefien Mathote kookten olv chef-kok van Pilkingtons Raymond Westerhout. Boven: Het team Amber, Olivia, Sven en Xavier uit Heesch van de basisschool Toermalijn. -Links: Twee aankomend koks van het Veghels team Joep, OIlivier & Yanou [niet op de foto]. Burgemeester Marcel Fränzel keek van afstandje nieuwsgierig toe. -Onder Nog eens het viertal uit Heesch. |
![]() |
![]() |
-Rechts Het team Vera Prinsen, Jip de Vries en Kris Verhagen uit Sint Oedenrode met chef-kok Gerard Wollerich. foto's © paul kriele, 15 oktober 2016. |
![]() |
Na die fanatieke kookinzet van de jeugdige koks ín de middag, mochten rond zes uur hun ouders, broers en zusjes of vriendjes, de sponsoren en de burgemeester uit hun plaats aanzitten aan tafel.
Met dat winnende team, dat onder leiding stond van chefkok Jeroen van den Heuvel van ROC de Leijgraaf, werd ook tegelijk de uit hun afkomstige plaats- de Smaakburgemeester 2017 gekozen. Dat was Antoine Walrkaven.
De huidige van2016 is Wim Hillenaar uit Cuyk, die zijn smaakketen moest inleveren. Hillenaar sprak de hoop/wens uit dat deze keten vanavond weer mee terug genomen kan worden. Maar dat moesttoen nog uit het juryrapport nog blijken..
Inrtussen deed de driekoppige jurry haar werk.
![]() |
![]() |
-Boven: De Smaakburgemeester Wim Hillenaar uit Cuyk die deze avond zijn keten moest inleveren. Maar als aandenken ontving hij van de directeur AgriFood Capital een in een lijstje vervatte keten. -Rechts: De jury Angelique Schmeinck, Frank Lindner en Anouschka Peterink. Links Agrifood capital directeur drs. Roel Schutten de initiatiefnemer van deze kookwedstrijd. foto's © paul kriele, 15 oktober 2016. |
![]() |
![]() |
![]() |
De 18 kookteams na hun kooksessie op weg naar de ontmoeting met hun ouders en sponsoren. | Het Bossche team [middenin met Raymond Westerhout. foto's © paul kriele, 15 oktober 2016. |
Opzet en achtergrond van Keukenbazen wedstrijd
Directeur Roel Schutten van Agrifood Capital gaf aan waarom deze wedstrijd is opgezet: Noord -Oost Brabant wil graag een topregio zijn op het gebied van Agri Food. Het gaat om de economische waarde van het voedsel en om het sociaal element. Kortweg: samen koken en eten en weten waar het vandaan komt, aldus Schutten. Dat onderdeel is een belangrijk aspect van de kookcompetitie Keukenbazen, die jonge consumenten bewuster wil maken van wat zij eten en waar het vandaan komt.
Veel van de ingrediënten die de teams gebruikten kwam van lokale foodleveranciers. EMTÉ supermarkten verzorgde alle overige ingediënten. Ook Rabobank leverde een belangrijke bijdrage aan de finale.
Ook werden de overige partners niet vergeten: Sligro Food, KW1C, Dutch Agrifood en 't Arendje.
Aan Tafel !
250 gasten gingen aan tafel Ouders sponsoren vriendjes en broes en zussen en de burgemeester uit de betreffende plaats van het deelnemene team. Zij genoten van een driegangen menu met 54 verschillende gerechten.
Intussen beoordeelde de jury die 54 gerechten op de criteria: Smaak, creativiteit, moeilijkheidsgraad de onderlinge samenwerking en welke producten uit - bij voorkeur -de eigen regio zijn gebruikt.
![]() |
![]() |
![]() |
Bericht van 5 oktober 2016 Brabantse finale van 'Keukenbazen'in KW1C
Op zaterdag 15 oktober 2016 is de finale van de keukenbazen /Live KookBattel in het Koning Willem I College. Daar strijden de uit de oor de jury 80 geselecteerde teams.
![]() |
![]() |
Na het grote succes van het eerste Keukenbazen-kookevent van vorig jaar, organiseert AgriFood Capital in 2016 voor de tweede keer de leukste regionale kookwedstrijd voor kinderen uit groep 7 of 8.
Achttien gemeenten die bij AgriFood Capital zijn aangesloten, gaan meedoen:
Uit Den Bosch doen mee:
Mirthe Verlaan, Rosanne Janssen en Josefien Mathot
en uit Vught: Oden Derks, Hein Raaijmakers en Lennart Funcke
En verder uit:
-Bernheze: Sven Bogers, Amber de Lange, Olivia Moller en Xavier Callieau
-Boekel: Bo de Visser, Suus van Hout, Fenna Vereijken
-Cuijk: Noa van der Heijden en Elcke
-Boxmeer: Lotte Coenen, Lorena Martens, Maud Korderijnk en Iselyne Kiewiet
-Boxtel: Irene van Ooijen en Esmée van Heerebeek
-Grave: Lotte Smeets, Noa Adriaans en Sylvie van Lieverloo
-Heusden: Obri Prijs en Javi Koks
-Landerd: Sanne Cornelissen, Lieze van Dijck, Guus Wijnen en Femke van de Akker
-Mill: Eef Toonen, Sil Slaats en Renske van Lith en Sterre Jacobs
-Oss: Sterre Uitermark en Sacha Boons
-Schijndel: Joy Schuurmans en Sophie van den Brand
-Sint Anthonis: Maureen Vloet en Fleur van Nistelrooij
-Sint-Michielsgestel: Vincent Verstappen, Roan Flapper, Kobus Moerings en Hani Nur Abdi
-Sint- Oederode: Vera Prinssen, Jip de Vries en Kris Verhagen
-Uden: Lyske Koning en Pleun van Eersel
-Veghel: Joep van Leur, Olivier van Haaren en Yanou Poyraz
De jury tijdens de finale wordt gevormd door meesterkok Angélique Schmeinck, trendwatcher Frank Lindner en culinair communicatieprofessional Anouschka Peterink.
-Brabants jurylid John Kocken van Restaurant De Heer Kocken [Vught]: “Ik heb er vooral op gelet of de kinderen regionale producten hebben gebruikt en op de originaliteit van het menu. Maar uiteindelijk heb ik de keus gemaakt met mijn hart.”
- Jurylid Niels van Kessel van De Drie Burgemeesters in Sint Anthonis: “Het menu dat ik gekozen heb sprong er echt uit. Het gebruik van producten uit de regio vind ik ook heel belangrijk, en dat heeft dit team heel goed gedaan.”
Prijs voor de burgemeester
Niet alleen de kinderen kunnen mooie prijzen winnen tijdens de finale, de burgemeester van de winnende gemeente mag zich een jaar lang ‘SmaakBurgemeester van Nederland’ noemen.
Over Keukenbazen
Keukenbazen is de spannene kookwedstrijd voor kinderen van 10-12 jaar. Kinderen in achttien gemeenten in Noordoost-Brabant strijden om de titel Keukenbazen 2016, door een 3-gangemenu in te sturen, bij voorkeur met producten van lokale leveranciers.
In elke gemeente beoordeelt een topchef de ingezonden menu’s. Hij of zij kiest de winnaar in de gemeente en coacht het team tijdens de finale. Deze koks doen mee aan Keukenbazen 2016:
Terug naar boven