Café Janika voelt zich buitengesloten van Roze Zaterdagfeest

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-05-2017 | Gewijzigd op: 23-05-2017
Gaycafé Janika, gelegen aan de Zuid-Willemsvaart nabij Sluis 0, voelt zich buitengesloten van het Roze Zaterdagfeest op 24 juni a.s.. De organisatie accepteert haar deelname niet. Zo wilde  eigenaar Janika van Gulik met een boot  deelnemen en op een plein een bar voor haar doelgroep neerzetten.
Gaycafé Janika op de Zuid-Willemsvaart bij Sluis O voelt zich
buitengesloten van de Roze Zaterdagviering op 24 juni a.s..  'De organisatie
vertelt steeds smoesjes zodat wij niet mee kunnen doen,' zegt kroegbaas Janika

................................................................................................................................................................


De organisatie heeft vroegtijig afspraken gemaakt met de horeca waaronder PEP, de  gezamenlijke ondernemers op de Parade. Daarmee voelt Janika zich achtergesteld, meer nog gediscrimineerd en buiten gesloten.  'Vroegtijdig?, zegt Janika. Dat kon pas vanaf 23 juli 2016, de dag  waarop symbolisch de Roze Zaterdagviering naar  Den Bosch werd gehaald. 

'Ik vind dat op  Roze Zaterdag het enige gaycafé van Den Bosch recht heeft op een A-locatie, zodat wij daar ons zelf kunnen presenteren en voor iedereen voor een leuk feest kunnen zorgen,' zegt kroegbaas Janika. 

Maar de organisatie van Roze Zaterdag zegt bij monde van programmamanager Ivo van Harmelen in het Brabants Dagblad, onder meer dat de aantijgingen van Janika niet kloppen 'Ik vind het vervelend maar wij hebben afspraken met de PEP. Die ondernemers hebben flink in dit evenement geïnvesteerd en hebben ook de nodige ervaring bij het opzetten ervan.'