Aanbieden €10.000 als aftrap op Parade van actie tegen kanker

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-05-2019 | Gewijzigd op: 07-05-2019
Dinsdag 7 mei 2019, kort na 12.00 uur, vond op de Parade de aftrap plaats van de landelijke actie die in Den Bosch, op woensdag 15 mei 2019 op de Parade, start. Het is een groots evenement waaraan honderden Bosschenaren, en ook BN-ers en lokale BN-ers aan meedoen.
Frits Sissing, die dat evenement gaat presenteren, nam symbolisch, in de vorm van een boeket bloemen, een bedrag van € 10.0000 in ontvangst. Dat werd aangeboden door Nicolette Kempers van de Stichting Ondernemers Centrum 's-Hertogenbosch [SOCH] die kort sprak namens haar collega's: Monique de Kleijn en Ton Kranenburg van Hartje 's-Hertogenbosch, Otto van den Groenendaal [Parade horeca/PEP] en Bernard Kuenen,voorzitter van Horeca Nederland, afdeling  Den Bosch, tevens penningmeester SOCH en Benny Bouwmans van Barrique [winkeliers Vughterstraat].

Nicolette Kempers gaf aan dat de Bossche ondernemers dit bedrag aanbieden als inspiratie voor alle anderen die straks meedoen aan de actie ten bate van het Koningin Wilhelmina Fonds [KWF]. De ondermemers zijn erg bij de stad betrokken en dat tonen zij door de steun aan deze actie. 
 


Parade
Het aanbieden van het geldbedrag
van €10.000 van de Bossche
ondernemers maar dan symbolisch met een boeket bloemen aan de presentator van het
evenement op 15 mei 2019  Frits Sissing.
vlnr: Bernard Kuenen, Monique de Kleijn, Benny Bouwmans, Ton Kranenburg,
Otto van den Groenendaal
Frits Sissing en Nicolette Kempers.


foto © paul kriele, 7 mei 2019.
.......................................................................

Bericht van 5 februari 2019 Groots evenement op Parade rond kankerbestrijding
Op woensdag 15 mei staat de Parade en de binnenstad in het teken van de kankerbestrijding.

Het Koningin Wilhelminafonds organiseert een manifestatie om aandacht voor kankerbestrijding te vragen. De aanpak van die manifestatie is zowel serieus als speels.
 Serieus met verhalen van bekende en minder bekende Bosschenaren en Nederlanders. Artiesten vanuit het land, die ook met kanker te maken hebben gehad, reizen die dag met hun verhalen af naar de Bossche Parade.
Visuele trekkers zijn grote living statues, voorstellend Neil Armstrong, Koningin Wilhelmina en Antoni van Leeuwenhoek*.

Overwogen wordt om een run door de binnenstad te houden die nog meer publiek naar dit evenement zal kunnen trekken.
Frits Sissing treedt als presentator van dit  evenement rond kankerbestrijding op. Behalve Sissing zijn nog enkele BN-ers een opties. Maar vandaag heeft pas de eerste brainstorming plaats gehad. Zelfs een naam van het evenement is nog niet bekend.  

De organisatie voorspelt dat er die 15e mei naar deze indrukwekkende manifestatie op de Parade circa 7.000 -8.000 bezoekers zullen komen.

*Antoni van Leeuwenhoek  wist door zijn vernuftige, zelf gebouwde microscoop door te dringen tot de kleinste levenscellen: micro-organismen  [striemtgens]. Vandaar dat het Amsterdamse ziekenhuis, dat gericht is op kankerpatiënten, naar hem is genoemd.

Terug naar boven