15 mei: Groots evenement rond Kankerbestrijding op Parade

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-02-2019 | Gewijzigd op: 05-02-2019
Op woensdag 15 mei staat de Parade en de binnenstad in het teken van de kankerbestrijding.

Het Koningin Wilhelminafonds organiseert een manifestatie om aandacht voor kankerbestrijding te vragen. De aanpak van die manifestatie is zowel serieus als speels.
 Serieus met verhalen van bekende en minder bekende Bosschenaren en Nederlanders. Artiesten vanuit het land, die ook met kanker te maken hebben gehad, reizen die dag met hun verhalen af naar de Bossche Parade.
Visuele trekkers zijn grote living statues, voorstellend Neil Armstrong, Koningin Wilhelmina en Antoni van Leeuwenhoek*.

Overwogen wordt om een run door de binnenstad te houden die nog meer publiek naar dit evenement zal kunnen trekken.
Frits Sissing treedt als presentator van dit  evenement rond kankerbestrijding op. Behalve Sissing zijn nog enkele BN-ers een opties. Maar vandaag heeft pas de eerste brainstorming plaats gehad. Zelfs een naam van het evenement is nog niet bekend.  

De organisatie voorspelt dat er die 15e mei naar deze indrukwekkende manifestatie op de Parade circa 7.000 -8.000 bezoekers zullen komen.

*Antoni van Leeuwenhoek  wist door zijn vernuftige, zelf gebouwde microscoop door te dringen tot de kleinste levenscellen: micro-organismen  [striemtgens]. Vandaar dat het Amsterdamse ziekenhuis, dat gericht is op kankerpatiënten, naar hem is genoemd.