Wethouder Mike van der Geld presenteert evenementenkalender

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-02-2020 | Gewijzigd op: 06-02-2020
Wethouder Mike van der Geld.

foto © paul kriele, 13 april 2017.
..........................................................

Op de kalender voor 2020 staan ruim 300 evenementen, meer dan andere jaren. Dat kom doordat er meer zijn die op jongeren zijn afgestemd. Met name op de Tramkade, zei wethouder Mike van der Geld donderdagmorgen 6 februari 2020 voor de pers. Organisatoren van jongerenevenementen richten hun blik ook op het terrein van Sportiom. Bezien wordt of daar ook grote evenementen kunnen plaats vinden. Wethouder Mike van der Geld: “We willen ’s-Hertogenbosch aantrekkelijker maken voor jongeren. Dat lijkt gelukt.' 
Populaire en nieuwe plekken
De Tramkade en Pettelaarse Schans blijven populaire plekken voor evenementen. Op deze plekken is meer aanbod dan dat er ruimte is. Vandaar dat er een paar moesten afvallen. 
Naast bestaande zijn nieuw: het Zuiderpark, Sportiom en het Engelermeer, waarvoor veel aanvragen zijn binnengekomen. Deze plekken bieden qua oppervlakte, invulling van het terrein, uitstraling en bereikbaarheid goede kansen om tot volwaardige evenementenlocatie uit te groeien. 
Bij Sportiom gaat zich op in de Koningsnacht Smèrrig afspelen en aan het begin van het studiejaar het HBO -festival.
Aan het Engelermeer zijn twee dancefeesten geboekt en in het Zuiderpark komen Trek en een Bierfestival.
'Ná het evenementenjaar 2020 volgt een evaluatie of ook de nieuwe locaties voldoen,' aldus Van der Geld.  

Er is nog ruimte voor nieuwe evenementen, ook die worden ge toetst. Het gaat dan om aspect veiligheid, verkeer, parkeren, geluid, ecologie en omwonenden.

Er is wel een evenementenoverzicht, maar 1. nog lang niet actueel. 2. Bovendien is dat overzicht gerubriceerd en 3. niet oplopend van datum naar datum uitkomend bij 31 december 2020.