Ned. Hervormde kerk: Expo oude schildertechnieken

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-09-2009 | Gewijzigd op: 19-09-2009
Van 42 Nederlandse kunstenaars zijn in de Nederlands Hervormde Kerk honderd werken met Oude Schildertechnieken tentoongesteld. Onder de titel  “The Update”organiseert de Bossche Stichting Oude Schildertechnieken (SOST) deze groepstentoonstelling met kunstenaars die liefde voor verf en traditie gemeen hebben en werken met pure pigmenten en mediums.

De een werkt met encaustiek, de ander met bladgoud en bijv. rijstemeel. Ook zijn er schilderijen te zien in Russische Ikoon technieken en in klassieke Chinese inkt schildertraditie.
De expo, die in de eerste drie dagen al 4.000 bezoekers trok, is wederom geopend van 17 t/m 20- september 2009.  Op zaterdag 12 september was de expositie onderdeel van de route van de Open Monumentendag.
Vrijdag 18 september 2009 [19.30 uur] geeft drs. Lukas Stofferis een lezing over de Oude Schildertechnieken. 
Zie ook SOST 

   
foto's © herman van boxtel, 18 september 2009.  

Onze fotograaf, die de tentoonstelling bezocht, was onder de indruk van het geëxposeerde: 'Er was echt schitterend werk bij van veel verschillende kunstenaars met ook even zoveel verschillend werk. Wat ze gemeen hebben is dat ze naast kunstenaar ook ambachtsman/vrouw willen zijn en met traditionele materialen werken.