Picos daagt toneelspelers uit tot theatersolo’s

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-01-2010 | Gewijzigd op: 14-01-2010
  Op 5 maart 2010 is in de Verkadefabriek [Picos] de voorronde van de Brabant Theaterwedstrijd.

In 2010 wordt voor de zesde keer de Brabantse provinciale theaterwedstrijd "Solo's in Zuid" georganiseerd. De voorrondes worden gehouden in de steden Tilburg, 's-Hertogenbosch, Eindhoven, Breda, Bergen op Zoom, Oosterhout en Helmond. De finale vindt plaats in Theaters Tilburg. Op 5 maart 2010 is in Den Bosch de voorronde in Picos-Studio 1 van de Verkadefabriek.

Amateur -of kandidaat-toneelspelers kunnen de juiste groep vinden bij Picos, de Amateur-theaterschool van De Muzerije. Er zijn groepen voor kleuters, basischoolleeftijd, jongeren en volwassenen, voor beginners, gevorderden en zeer ervaren spelers. Toneelspelen doe je meestal samen en bijna het gehele seizoen wordt er gewerkt in groepen .
Eén dag per jaar daagt Picos mensen uit tot het spelen van een theatersolo. Dit seizoen valt die dag op vrijdag 5 maart 2010. Dan is de Bossche voorronde van de provinciale theaterwedstrijd “Solo’s in Zuid”.


Een bestaande solotheatertekst gebruiken of een eigen tekst maken, de keuze is vrij. Alles mag. Naast vakmatigheid is ook originaliteit een belangrijk criterium voor de jury. Er zijn maar een paar richtlijnen. De tijdsduur van de solo ligt tussen de 5 en de 12 minuten. De leeftijd vanaf 13 jaar. En je kunt je maar in één van de voorronde-steden aanmelden.
Aanmelden deelnemers: De Muzerije, 073-6141084 of info@de-muzerije.nl