25 jr Koningin Beatrix:Knallende hip hopzilverrail

Printerversie
Gepubliceerd op: 21-10-2005 In het station en in de wijde omgeving klonken donderdagmiddag 20 oktober 2005 de kreten van rappers die optraden op het concert dat rond het 25-jarig regeringsjubileum van de koningin Beatrix was georganiseerd. De rappers en een deel van de jeugd was meegekomen met de zilverrail die langs 25 steden reist. In die feestelijke trien zijn allerlei creatief, eigentijds vermaak voor de jeugd opgezet. Op de eerste dag was prinses Maxima al meegereisd. Donderdag 27 oktober zal Beatrix de laatste rit meemaken. 

Drukte op perron 1 bij het slotconcert van de tweede dag van de feestelijke zilverrail.  -foto's © paul kriele, 20 oktober 2005.

Station Den Bosch was donderdag 20 oktober 2005 de eindbestemming. Als dagsluiting werd door Radio 3fm een compact hiphopfestival opgezet. Daar kwamen gisteren een paar honderd jongeren op af. Zij waren aangetrokken door Eddy Zoëy, de populaire Yes-R en De Jeugd van Tegenwoordig [Watskebeurt]. Het programma begon met de Langste Rap van Nederland.
Om 4 uur werd het weer redelijk stil rond het station.