Jongerenproject 'Make je move op de muur gezet

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-04-2011 | Gewijzigd op: 19-04-2011
Op maandag 18 april 2011 heeft 'Maak Je Move' haar eerste project, op bovenschoolse voorziening 'de Meierij', feestelijk afgesloten. In het bijzijn van jongerenwethouder Bart Eigeman maakte de groep jongeren een muurschildering met mos, en werden er hapjes gegeten.
Afsluiting project 'Make je Move' met muurschildering.  

Maak Je Move is een jongereninitiatief dat workshops en informatie aan jongeren geeft over Groen en Eerlijk leven, en dan met name met het perspectief 'Zelf Doen'. Jochem: "wij denken dat als het om groen of eerlijk gaat de focus nog teveel ligt op het koopgedrag, terwijl het veel leuker en vaak ook veel goedkoper kan zijn om dingen in je eigen omgeving zélf te veranderen". Maak Je Move heeft eind vorig jaar een prijsvraag gewonnen bij de gemeente, en daarmee Doe-Geld gekregen.
Het betrof een project van zes weken op bovenschoolse voorziening 'de Meierij', een school waar jongeren terecht komen die buiten trajecten op andere scholen zijn gevallen. "het is heel mooi om te zien hoe dit initiatief deze jongeren mee weet te krijgen om iets positiefs te doen, en ze te laten zien dat ze invloed hebben op hun eigen omgeving", aldus docente Miek Doomernik.
De jongeren hebben tijdens de workshops bijvoorbeeld een raam-tuin gebouwd waarmee je als je geen tuin hebt toch plantjes kunt verbouwen, seedbombs gemaakt waarmee je makkelijk lelijke terreintjes op kunt fleuren, en op de achterkant van de school geschilderd met mos. Uit het project is gekomen dat een aantal van de jongeren zélf projecten gaat organiseren onder begeleiding van Maak Je Move.