Op 1e Kidscongres: fietsbattle met burgemeester Rombouts

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-05-2011 | Gewijzigd op: 26-05-2011
Op het eerste Kidscongres, dat voor het eerst in Nederland op zondag 29 mei 2011 in TheateradParade rond gezond eten en goed bewegen wordt gehouden, kunnen kinderen met de burgemeester in een fietsbattle aan de slag.

Het Kidscongres gaat vooraf aan de zesde editie van de Vestingloop. 
-Curt Fortin, bekend van tv programma’s de Schatkamer, Hoela Hoep en Voetbalvrouwen nemen vanaf 11.30 uur de kinderen tijdens het Brabants Dagblad Kidscongres mee in de wereld van beter eten en bewegen.
-Kinderen kunnen een fietsbattle aangaan met burgemeester Rombouts.
-Oud-hockey international en ambassadeur van het Liliane Fonds Minke Booij vertelt hoe belangrijk bewegen is en nodigt twee kinderen op het podium uit voor een potje hockey.
-Dokter Edgar van Mil van het JB-ziekenhuis en speciaal op Obesitas gericht, beantwoordt vragen van kinderen over wat ze altijd al wilden weten op het gebied van eten en bewegen.
Ook ouders zijn welkom! Zij zijn het immers die de boodschappen aan de kassa afrekenen en de sportlidmaatschappen betalen en dus hoofdverantwoordelijk voor het welzijn van hun kind(eren).

Snackdrive & pluktuin als “opeetbaar decor”
De snackdrive biedt kinderen die deelnemen aan de run en het congres een gezonde lunch met lekkers uit de winkel van C1000 op de Pettelaarseweg. Recht van het land biedt Stichting Natuurlijk Eten een pluktuin met verse sla en groenten waaruit kinderen zelf wat lekkers kunnen plukken en eten. Deelnemers aan het congres krijgen een aardbeienplantje mee, om thuis te laten uitgroeien.