Marathon365 sponsorloop voor kankeronderzoek

Printerversie
Gepubliceerd op: 30-07-2006 Zoals de naam Marathon365 zegt gaan atleten 365 dagen in de weer met een sponsorloop Run against cancer. tegen kanker. Den Bosch was de eerste stad, enkele Nederlandse steden volgen en later worden ook Athene, Brussel en Parijs aangedaan. Richard Bottram begon er zondag 30 juli 2006 aan en voorlopig gaat ie elke dag door.

De Marathon komt de stad binnen en passeert de Zuidwal Een colonne met ondersteuners en fans. Hioeronder Met rode pet Richard Bottram.
l
Boven: Aankomst op de Markt en een rustplaats voor een spierontspanning gevonden bij het Puthuis.

foto's © paul kriele, 30 juli 2006.


De Marathon365 deed Den Bosch als eerste aankomstplaats aan. Links passage over de Zuidwal, midden aankomst op de Markt en rechts passage Zuidwal bij Rijkswaterstaatgebouw.
Deze week 31 juli tot 5 augustus2007 volgen nog Leerdam, Nieuwegein, Aalsmeer en Amsterdam.

Richard Bottram is een van de centrale spitsen in deze sportieve manifestatie met een speciaal doel: ondersteuning van mensen met kanker en financiering van onderzoek tegen kanker. 
- foto's © paul kriele, 30 juli 2006.
Zondag lag de start in Uden waar de eerste sponsoractiviteit begon met een pastamaaltijd waaraan iedereen voor 10 euro kon deelnemen. De actie werd ondersteund door De deelnemers en de ondersteunende ploeg, die een camper tot hun beschikking hebben, verblijven vannacht in de stad.

Rechts: De vijf marathonlopers worden bij aankomst op de Markt verwelkomd en feliciteren elkaar. 
Links: Richard Bottram [l] bezig zijn benen te strekken en een medeloper [r]relaxend bij en in het puthuis op de Markt.
-foto's © paul kriele, 30 juli 2006.

Na Nederland stapt Bottram de grens over om via een marathon ook internationale steden te gaan bezoeken en zo veel mogelijk geld te vergaren voor kankeronderzoek. Die opzet startte hij nadat op hun trouwdag zijn verloofd Elise aan kanker overleed. Richard maakte voor zichzelf de afspraak zich via marathons te gaan inzetten voor de kankerbestrijding en de ondersteuning van kankeronderzoek. Intussen hebben enkel vrienden zich al bij zijn initiatief aangesloten.
Zie ook de site www.marathon265.org


Terug naar boven