Impressie van de Gothicparty op de Pettelaarse Schans

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-06-2006 | Gewijzigd op: 21-06-2011
Na tussenkomst politie Streetrave-nachtfeest afgebroken bericht dd. 25 juni 2006.
De Steetrave ontplooide zich van een demonstratie meer naar een feest. Circa 400 jongeren hadden zich in de namiddag van zaterdag 24 juni 2006 op de Pettelaarse Schans verzameld. Die demonstratie ging over in een gemoedelijk feest, aldus woordvoerder Mark.
Maar er was geen ophouden aan.. Door tussenkomst - twee maal - van de politie is het nachtfeest -uiteindelijk - om 5 uur zondagmorgen 25 juni 2006- afgebroken.
Een grote groep actievoerders en sympathisanten hadden zich met hun voertuigen en geluidsinstallaties na afloop van het evenement op een zanddepot aan de Poeldonkweg verzameld. Na meldingen van geluidsoverlast, dat zich herhaalde om 04.00 uur, werd de muziek iov de politie uitgezet. Om 05.00 uur kwam de politie -wederom vanwege overlast - tussenbeide. Het feest werd in overleg met de politie beëindigd. waarop de ontruiming van het terrein volgde.

Streetrave in opzet mislukt  bericht dd., 24 juni 2006. 
De streetrave blijft vooralsnog ingesloten op de Pettelaarseschans. Dat gebied was aan de organisatie uit vrees voor herrie –en verkeersoverlast door burgemeester Rombouts toebedeeld na verbod om door de stad te trekken. Op ‘de Schans’ zijn 400 merendeels jongeren bijeen om te protesteren tegen het toenemend racisme en geweld. ‘Maar dit was niet onze opzet als streetrave ,’verklaart woordvoerder Mark. Het woord zegt het al. ‘Ook al is de sfeer aardig en gemoedelijk met leuke mensen die feest voeren, we hadden liever, zoals 6 jaar op rij is gedoogd, door de stad getrokken. Het is gewoon belachelijk dat er nu ineens allerlei regels verzonnen worden,’ aldus een teleurgestelde Mark. ‘We beraden er ons nog over om alsnog tot een lopende demonstratie over te gaan, maar de politie houdt de zaak in de gaten sluit wegen af zodra we letterlijk buiten de schans treden.’ 

Verbod op demonstratie Streetrave  dd. 22 juni 2006. 
Behalve vastzittend verkeer op de traversen in en rond de binnenstad en op de A2 was er vanmiddag ook veel politie in de binnenstad aanwezig. Mountainbikes, gewone fietsen van Stadstoezicht en surveillancemotoren. Dat had niet te maken met de verboden demonstratie van Streetrave die overigens pas voor aanstaande zaterdag staat gepland. Uit ervaring zo blijkt uit ingewonnen informatie verbiedt burgemeester Rombouts de ‘even luidruchtige als chaotische optocht’. De organisatie protesteert met deze muziekoptocht tegen ‘het groeiend racisme en fascisme’ in ‘t land. 
Maar Rombouts, die bij de politie advies inwon, wenst geen verkeersopstoppingen meer en verwijst de organisatie naar een plek ver buiten het centrum. De organisatie,die vanavond in spoedoverleg gaat, is kwaad over de reden van afwijzing en over het feit dat het verbod pas vanmiddag binnenkwam. Vanwege de zomerse koopavond is er extra menskracht ingezet.  

Bericht van zaterdagmiddag Gothic-party op de Schans dd. 24 juni  2006.
Lang zal het feest op deze zaterdag- 24 juni 2006- nog voortduren, want de zon, de mensen en de drank waren volop present.

-Hierboven; sommigen vermaakten zich met muziek spelend of luisterend naar de vele bands of individuelen die musiceerden, anderen ravotten met de honden die even talrijk waren als het publiek, weer anderen jongleerden wat, luierden in het gras of toonden zich verliefd.
-Rechts: de catering.

foto's © paul kriele, 24 juni 2006.
-Hierboven vlnr.: spandoek tegen geweld 'Keep your country Tidy .
-Links boven:
De wagen van de schuimplasticfirma. -Links: Een van de bands op -uiteraard - een aanhangwagen.

 foto's © paul kriele, 24 juni 2006.
 Terug naar boven