10-jarig Collectief Beeldende kunstenaars houdt expo in Kruithuis

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-08-2011 | Gewijzigd op: 04-08-2011
De Stichting 'Met Als Doel Kunst' bestaat 10 jaar. Dat viert dit  - niet commercieel -  collectief van Vlaamse en Nederlandse beeldende kunstenaars met een expositie ‘Recht van d’n ezel’ in het Kruithuis: 21 augustus t/m 25 september 2011 [wo t/m zo. van 12.00-17.00 uur].

Het feit dat de meeste leden op latere leeftijd, een beroepsopleiding beeldend kunstenaar hebben gevolgd is bepalend voor de kwaliteit van de jubileumexpositie. De opgedane levenservaring, strak gevormde karakters of nog immer speelse geesten leveren de emoties voor de beeldende werken.
Vanaf de oprichting in september 2001 zijn in Nederland en België jaarlijks naast exposities ook workshops en andere activiteiten op touw gezet.
In de aanloop naar het Jeroen Boschjaar [ 2016] hebben de kunstenaars speciaal voor deze expositie een op Jeroen Bosch geïnspireerd werkstuk gemaakt.
De deelnemende kunstenaars zijn: Lisette van den Berge, Fred Bleijs, Thera Bramer, Jeanne Brummans,,  Kees van Cappellen p[gats], Rudolf R. Gras , Constance Happée, Tineke van Hattem, Nellie van Kemenade, Elske Lekkerkerker, Joke Maas, Josje van de Molengraft, Jan Prinsen, Ger Rietveld, Annie Scheepers en Pia Witte.