Worst bij H. Clara voor mooi weer op ‘Musicals Event’

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-08-2011 | Gewijzigd op: 12-08-2011
Vanmorgen - donderdag 11 augustus 2011 - hebben de organisatoren van het nieuwe evenement ‘Musicals in Concert’ bij de H. Clara in de St.Jan een worst geofferd. Dat gebeurde plechtig met een toespraakje door de in superplie geklede kapelaan Patrick Kuis van de Sint Jan die ook nog enkele gebeden uitsprak.
Bij het beeld van de H. Clara van Assisi dat in de kooromgang staat, werden  -volgens de traditie - ook nog enkele kaarsen aangestoken. Daarbij sprak kapelaan Kuis een fragment van het gedicht uit:
“Is met Sint-klaar
De dag warm en klaar,
Dan ben je verrukt
Van de vette vruchten die je plukt”


Bert Henkelman van het Artistiek Team* en van de Paternoster legde er na afloop van de korte bijeenkomst een flinke worst op het ‘altaartje’ van de H. Clara.

Het artistiek team van ‘Musicals in Concert’, vlnr Nicole en Bert Henkelman [Paternoster], Ivo van Harmelen, Sjef Ipskamp [dirigent van de Koninklijke Harmonie], Rogier Schouten, diens vriendin Michelle Willems en op de voorgrond kapelaan Patrick Kuis.

foto henk van esch, 11 augustus 2011. 
 

Kapelaan Kuis bad op voorspraak van de H. Clara die met mooi weer wordt geassocieerd, om een zonnige dag tijdens het culturele evenement. ‘Cultuur brengt ons samen en het is ook belangrijk voor de samenleving.’ Kuis hoopt dat ‘..op 2 oktober a.s. de zon mag schijnen, zowel op de Markt als in ons hart.’

Vorig jaar werd de eerste editie van ‘Musicals in Concert’ op de Markt georganiseerd, mmv de Koninklijke Harmonie. Het motto was toen songfestival. Op de editie van 2 oktober draait het om musicals die samen met 'de Koninklijke' wisselend door 15 solisten zullen worden vertolkt . De presentatie is in handen van Huub van Macklenbergh.

*Het Artistiek Team bestaat uit: Sjef Ipskamp (dirigent & arrangementen), Roger Schouten (artistiek invulling), Bert Henkelman (producent & solist) en Ivo van Harmelen (uitvoerend producent & regie).

Zie ook de site Musicals Event