Muntel/Vliert/Orthenpoort ‘beste Bossche kok’ van Bosch diner

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-09-2011 | Gewijzigd op: 12-09-2011
Op de tweede editie van Bosch diner op zondag 11 september 2011 op de Markt slaagde het team van Muntel/Vliert/Orthenpoort erin de titel ‘Beste Kok’ in de wacht te slepen. . De groep had evenals de tien andere teams gekunsteld met gerechten als makreel rode bietjes, en pompoenen bramensap. Deze basis was uit de regio afkomstig en waren ontleend van het schilderij St. Christoffel van Jeroen Bosch. Maar deze beroemde schilder vereeuwigd in een standbeeld ging verscholen achter dat scherm en het podium.
De 500 disgenoten [500 vrijwilligers uit de zorgsector] die meer dan vorig jaar groepsgewijs aan tafels zaten en de belangstellenden konden de verrichtingen van de amateur-koks via een videoscherm volgen.

   
Ad 's Gravensande, voorzitter van de stichting Jeroen Bosch 500 ,die tv-kok Pierre Wind uitnodigt namens de jury de uitslag bekend te maken. Burgemeester Ton Rombouts nodigt de winnaars uit om op het podium voor een hulde te verschijnen.
   
 foto's © roland brouwer, 11 september 2011. De winnaars van de groep Orthenpoort/ Muntel/Vliert ontvangen namens het Zwanenbroedershuis een diner en een bordje van Noes Butter als aandenken.

De jury bestond uit: Hein Vissers ['De Raadskelder'], tv-kok Pierre Wind, Eva Arts [docent food-design HAS], Herbert Bos [Food & beverage, middelbare horeca-school van het KW1-College]  en Anne Engel [(gastvrouw restaurant de Opera/ Hinthamerstraat].

Uitslag tweede editie 'Bosch Diner 2011' 4e plaats: Engelen
3e plaats: Maaspoort
2e plaats De Grote Wielen
1e plaats: Vliert/Muntel/Orthenpoort
De winnaars van Muntel/Vliert en Orthenpoort kregen allemaal een gedenkbordje gemaakt door Noes Butter, zij heeft een keramisch atelier in De Gruyterfabriek en een diner aangeboden door het Zwanenbroedershuis. 

Niet alleen culinair leverden zij een hoogstandje [torentje van appel]. De criteria waren: hygiëne en gastvrijheid, het voedsel en de kwaliteit, de presentatie en de smaak. Maar ook kwam het op gastvrijheid aan. Het diner had omgerekend naar kostprijseen waardee van € 10.
Volgend jaar zal de 3e editie van Bosch Diner -vanwege de in te schatten vroege zomer - op 20 mei worden gehouden.
 Terug naar boven