Redelijk verlopen Nieuwjaarsnacht

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-01-2012 | Gewijzigd op: 01-01-2012
Zoals het er nu [zondagmiddag 12.00 uur] naar uitziet is de nacht van Oud op Nieuw redelijk verlopen. Het ernstigs was een vrouw die door messteken van haar man op de Zirkoon om het leven is gekomen.
Tot nu toe heeft de politie nog geen ernstige incidenten in de binnenstad gemeld.
Er waren uiteraard wat brandjes met name van aangestoken containers [Marco Polostraat], twee autobranden[Trommelslager en Rijnstraat] en brand in een woning [Weegbree Rosmalen]. 
De ernstigste vuurwerkincidenten meldden zich bij de Eerste Hulp post van het JB-ziekenhuis. Daar kwamen minder dan voorgaande jaren [ruim 50], dit keer ruim 30 vuurwerkongevallen binnen. Een man moet zijn oog missen en een ander heeft zodanige brandwonden opgelopen dat behandeling in Rotterdam noodzakeijk was.

De politie Brabant Noord en Meierij meldt in een persbericht van zondagmiddag 1 januari 2012:

De feestelijkheden zijn zonder al te veel problemen verlopen.
Bij brandweer en ambulancedienst zijn geen meldingen van geweld tegen hulpverleners of belemmeringen van hun werkzaamheden gemeld.
Bij de politie waren enkele kleine incidenten, zoals belediging en het gooien met vuurwerk naar agenten. Hierbij zijn de verdachten aangehouden.
Het aantal vreugdevuren is binnen de perken gebleven, zowel qua aantal, als qua omvang.
Er kwamen zo'n 90 brandmeldingen van brandjes binnen, die onder controle zijn gebracht door de brandweer.
Tijdens de oud en nieuw feestelijkheden zijn er zo'n 85 andere meldingen binnengekomen en een 7-tal aanhoudingen verricht. Dit was onder andere voor openlijk geweld, mishandeling en brandstichting.