Tuinbeurs Brabanthallen nog t/m zondag

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-03-2008 Jaarlijks organiseren de VHG (Vereniging van hoveniers en Groenvoorzieners), Aequor en de AOC- raad de Nationale Beroepenwedstrijden Tuinaanleg. Deze wedstrijden zijn bedoeld om jongeren te interesseren voor het hoveniersvak. Tijdens de wedstrijden wordt getoond wat het vak precies inhoudt.  
Tijdens de verschillende wedstrijden leggen scholieren, niet ouder dan 21 jaar, tuinen aan in wedstrijdverband. De voorrondes van deze wedstrijden vinden plaats op regionale scholen.

Nederlands toekomstige hoveniers. Deze jongelui werkten in de gezamelijk opgezette stand van VHG, Vereniging van Hoveniers Groenvoorziening en Aequor aan de titel voor de Nationale Beroepenwedstrijd Tuinaanleg. Daar presenteerde Jurgen Smit deze activiteit.   foto's © paul kriele, 1 maart 2008.
De winnaar van de ruim 200 stands: Vermeer Duinidee die een compleet duinlandschap had ingericht. Een stand met kunstvlinders en voorlichting over dit insekt.
 foto's © paul kriele, 1 maart 2008.

Tijdens de nationale wedstrijden op Tuinidee strijden de winnaars van de 4 voorronden om de titel: winnaar Nationale Beroepenwedstrijden Tuinaanleg 2008. Het winnende team van deze Nationale wedstrijden zal Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese wedstrijden.  
De finale is gewonnen door Job de Visser en Frank van Haastert van het Groen College uit Goes. Zij mogen zich een jaar lang Nationaal Kampioen Tuinaanleg 2008 noemen en zullen van 18 tot 20 september Nederland vertegenwoordigen tijdens Euro Skills in Ahoy Rotterdam.