Poëzie, muziek & theater op 'Dag van de Dood' in GZG-mortuarium

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-04-2012 | Gewijzigd op: 27-04-2012

Op 18 mei 2012 is er in het oude mortuarium van het voormalige GZG een 'Dag van de Dood'. Dat is een combinatie van Theater, voordracht/lezingen, muziek en cabaret die afwisselend worden gepresenteerd/ voorgedragen in de rouwkamers en behandelkamer van het mortuarium.
 'De Dag van de Dood’ is een culturele thema-avond over de beleving van de dood in onze samenleving . Een avond als opmaat voor de viering van het  leven met: 

-Murderballads door het 'Rigor Mortis Ensemble' [over waar gebeurde moorden] in de ontvangstkamer. Op deze avond  presenteert het Ensemble haar onlangs verschenen album ‘In koelen Bloede Verwoord’.
-De thrillerschrijver Almar Otten duikt in de rouwkamer diep in de krochten van de menselijke ziel en brengt onder meer  The Gift van Velvet Underground en Isis van Bob Dylan ten gehore.
-De verhalenverteller Tom Roeling neemt je met warme stem en kalme gebaren mee op sleeptouw over golven van rust, om dan uit te barsten in een kolkende werveling van verontrusting, angst en zelfs afgrijzen.
-Maarten Inghels, coördinator van 'de Eeenzame Uitvaart'/Antrwerpen, schreef poëzie, columns en korte verhalen voor diverse literaire tijdschriften en magazines. Inghels treedt regelmatig op met eigen werk (o.a. Koningsblauw, De Nacht van de Poëzie, Crossing Border en Wintertuin). -de dichter  
-Het Soeterbeeck Programma, [organisatie die lezingen en debatten organiseert] draagt bij met een gesprek tussen twee hoogleraren over de overeenkomsten en verschillen in omgang met de dood en de rituelen daaromtrent in oost en west.
-Ans van der Vleuten presenteert digitale filmpjes met -zoals van haar bekend - de hoofdthema's oorlog en geweld. Ze onttrekt de tot de tanden gewapende strijders op de foto's aan hun omgeving en plaatst ze ergens anders.

Meer info  over 'de Dag van de Dood' www.dagvandedood.nl