Staatsbosbeheer: Beleef de Nacht van de nacht in de Moerputten

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-10-2012 Staatsbosbeheer en Galaxis [sterrenkundevereniging en weerkunde], de Gemeente en IVN en de Federatie tot Behoud Langspoorbruggen vieren op zaterdag 27 oktober 2012- vanaf 19.30 uur -de landelijke Nacht van de Nacht. 
Moerasgidsen en Meierijgidsen van Staatsbosbeheer gaan door de donkere moerassen van de Moerputten. Als hoogtepunt wordt een deel van de 600 meter lange Moerputtenbrug bewandeld en in het hart van dit zompige moeras de stilte en duisternis ervaren. En had je altijd al eens sterren willen kijken? Grijp deze avond je kans, want Galaxis, amateurvereniging voor weer en sterrenkunde is er bij.

Wethouder Ruud Schouten zal samen met districtshoofd Arjan van der Zee van Staatsbosbeheer om half acht deze bijzondere avond een feestelijk startsein geven.
Aanwezig daarbij is tevens moerasgodin Abnoba. Wellicht ontvangt u van haar aanwijzingen voor onderweg op basis van haar talisman en ziet u in dat alle mogelijkheden die er ooit waren, nog steeds aanwezig zijn. Inspirerende gedachten verlichten het gemoed.

-Boven: Mijnheer Vos
-Rechts boven: De moerasgodin Abnoba 
-Rechts: Open vuur in de Nacht van de Nacht 
samen met de boswachter

Er is tevens een vos in het gebied aanwezig. Hij is een zwerver die op slinkse wijze op zoek is naar kleine zoogdieren en insecten, voor een onbezorgd. Ook de boswachter is aanwezig om dit avontuur, dat eindigt met warme chocomel en iets lekkers, bij een kampvuur tot een goed einde te brengen.

Info locatie :
Zaterdag 27 oktober a.s.  om 19.30. Parkeerplaats Deutersestraat Cromvoirt tegenover de Honderdmorgensedijk bij het informatiepaneel van Staatsbosbeheer (achter Jeroen Bosch ziekenhuis). Tijdsduur: 1-max. 2 uur. Geen aanmelding gratis deelname wel waterdichte schoenen of laarzen en warme kleding vereist. Juist afgestemd  op kinderen.
Deelnemers kunnen vrij starten met de donkerwandeling tussen 19.30 en 20.30 uur. Einde van de avond is 22.00 uur. Staatsbosbeheer doet een indringend verzoek met de fiets naar het gebied te komen.

De boswachter steekt het open vuur aan.

Wat is de Nacht van de nacht ?
Op zaterdag 27 oktober 2012 wordt voor de achtste keer de Nacht van de Nacht gevierd. Met deze landelijke campagne vragen natuurorganisaties aandacht voor de schoonheid en het nut van de donkere nacht.
De Nacht van de Nacht in de Moerputten te 's-Hertogenbosch wordt georganiseerd door Gemeente 's-Hertogenbosch en Staatsbosbeheer in samenwerking met IVN en Federatie tot Behoud Langspoorbruggen. Galaxis, de lokale Amateurvereniging voor weer en sterrenkunde, is tevens aanwezig met hun sterrenkijkers.
Het natuurgebied Moerputten is uniek in Nederland en een parel van Staatsbosbeheer vanwege de maar liefst 600 meter lange Moerputtenbrug en zijn kleinere broertje de Heusdense Venkantbrug (33 meter). Beide bruggen zijn inmiddels Rijksmonument en waren onderdeel van het Halve zolenlijntje tussen Lage Zwaluwe en 's-Hertogenbosch.

Voor meer info: www.staatsbosbeheer.nl of www.laathetdonkerdonker.nl


Terug naar boven