Alle Bossche wijktheaters openen wijktheaterseizoen [Oosterplas]

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-09-2013 Vrijdag 6 september [19.00 uur] vindt de opening plaats van het nieuwe BBS Wijktheaterseizoen*. Dat gebeurt met optredens van alle BBS Wijktheaters uit de stad in het openluchttheater aan de Oosterplas.
Talenten uit de Bossche wijken [Brede Bossche scholen] verzorgen optredens [theater, muziek, dans]. Naast muziek [smartlappenkoor de Noorderdiva’s, ukelele-duo de D’ukes, saxofoongroep Sax4Fun] is er ook dans, een miniumusical en een Afrikaanse show.
Wijktheaters van de BBS treden vrijdagavond op aan de Oosterplas.

*BBS Wijktheater
Het BBS Wijktheater is bedoeld om laagdrempelig theater aan te bieden aan de Bossche wijken, waarmee kinderen en andere buurtbewoners een podium krijgen om hun talenten te laten zien.
Het Wijktheater wordt op zes locaties uitgevoerd: BBS Boschveld, BBS de Graaf, BBS de Haren, Donk en Reit, BBS de Kruiskamp, BBS aan de AA en BBS Nieuw Zuid.
Wooncorporatie  BrabantWonen [met het Buurtcultuurfonds] en het Prins Bernard Cultuurfonds investeren in leefbare buurten [ontmoeten, samen leven en samenwerken] door onder meer de inzet van kunst en cultuur.