Convenant evenementenorganisaties voor Burg. Rombouts

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-10-2013 | Gewijzigd op: 24-10-2013
Op initiatief van Anja Spaans (bestuursvoorzitter Jazz in Duketown), CarolDona, voormalig topman van Ricoh en de gemeente hebben eerder dit jaar een groot aantal evenementenorganisaties de koppen bij elkaar gestoken om tot een samenwerkingsverband te komen. Dat convenant is gisteren, 22 oktober 2013, aan burgemeester Ton Rombouts overhandigd.
De Stuurgroep Samenwerkende Evenementenorganisaties SSE.
 vlnr. Edward Hendrickx stichting Koningsmarkt,  Luukt  Ottens  van Stadstoezicht,
wethouder Jeroen Weyers, Anja Spaans [Jazz in Duketown] en burgemeester Ton Rombouts.

De achterliggende gedachte is dat je samen meer weet dan alleen en dat met name ook wat betreft de inkoop van faciliteiten een efficiencyslag is te maken. Het initiatief is omarmd door tal van organisaties. Om aan de samenwerking gestalte te geven is de Stuurgroep Samenwerkende Evenementenorganisaties (SSE) opgericht. In mei heeft de SSE in het Theater aan de Parade de ambities en het stedelijk samenwerkingsverband bezegeld met de ondertekening van een convenant door alle aanwezige evenementenorganisaties. 

De belangrijkste aandachtspunten van de SSE zijn een verbetering van de efficiency en het optimaliseren van de contacten met de gemeente. Één gemeentelijk loket voor alle afspraken zou ideaal zijn. De gemeente zal de ondernomen en voorgenomen stappen met betrekking tot de ‘één-loket-gedachte’ tijdens een Stuurgroepvergadering in november terugkoppelen.