'Cornelis Serveert': ontmoeting bij het bereiden van eten

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-12-2013 | Gewijzigd op: 16-12-2013
Maandagmiddag 16 december 2013 kwamen we in de voormalige Lutherse kerk in de Verrwersstraat circa 20 docenten VWO van de Zaltbommelse Cambium scholengemeenschap, tegen. Zij stonden aan tafels die verspreid in de kerkruimte waren opgesteld. De kerkbanken waren opzij geschoven.
Op de tafels lagen basisproducten om er een culinair diner van te maken. Wisselend, want er was een tafel met vocht als basis voor Glühwein, limonades en/of soepen, een toetjestafel en een tafel met slasoorten en diverse essences.
De opzet is om na het bereiden en na de opmaak van de gerechten ook de tafels aan te kleden. Uiteindelijk eindigt de ontmoeting in een gezamenlijjke maaltijd of diner.

Achter dit cultureel-culinair evenement  staat het Bureau 'Cornelis Serveert.nl', dat mensen bij elkaar brengt in een creatief-culinaire setting. De initiatiefnemers zijn Veerle Devreese en Sophie van Rijswijk. zie de site www.cornelisserveert.nl


De Lutherse kerk in de Verwersstraat die tegenwoordig een  partycentrum en theater/muziekzaal is.

foto © paul kriele, 16 december 2013.


Veerle licht toe dat 'Cornelis Serveert' een cultureel projectbureau is dat beoogt mensen bij elkaar te brengen
in een setting waar -onder creatief handelen- ontmoetingen plaatsvinden en persoonsvorming ontstaat., kortweg Teambuilding. Voor dit evenement heeft zij de kerk gehuurd van het bureau ZuiderZinkerk.*

Voormalige Lutherse kerk in de Verwersstraat.

Diverse tafels met verschillende soorten producten als basis voor een van de gangen van een gezamenlijk te nuttigen diner.

foto's © paul kriele, 16 december 2013.

*De Lutherse kerk wordt geëxploiteerd door Annemarie Roefs en Annemarie Ten-Vegt van Bureau ZuiderZinkerk, die de ruimte huurt voor huwelijken, partijen, filmopnamen en een evenement als 'Cornelis Serveert '.

Terug naar boven