De Pijp

Oude in de jaren begin 60 gesloopte volksbuurt langszij de LangeTolbrugstraat, die bekend stond om zijn gezellige sfeer [rosse buurt] en volks karakter en vanwege zijn danshuizen en logementen.

Laatste artikelen binnen de categorie De Pijp:

PvdA ondersteunt actie van Heineken productiemedewerkers over looneis

PvdA ondersteunt actie van Heineken productiemedewerkers over looneis

Gepubliceerd op: 14-01-2022 | Gewijzigd op: 14-01-2022
De PvdA ondersteunt de eis van Heineken productiemedewerkers in Den Bosch. De FNV-leden demonstreerden zij deze week voor een redelijk loonsverhoging. Aanleiding was dat topfunctionarissen stijgen tot ruim € 1300 per maand en zij het met enkele tientjes moeten doen
Lees meer
Rob van den Bosch wil De Pijp terug

Rob van den Bosch wil De Pijp terug

Gepubliceerd op: 29-07-2011 | Gewijzigd op: 29-07-2011
De binnenstadsbewoner Rob van den Bosch, telg uit het geslacht van sigarenwinkelier Piet van den Bosch [Pensmarkt], heeft bij zijn liefde voor de binnenstad één grote wens: de Pijp terug te laten keren op het GZG-terrein. Van den Bosch heeft zijn plan breedvoerig en ilustratief uitgewekt en ingediend bij de gemeente [..]. Hij wil op het toekomstige GZG-terrein meer woningen terug in de sfeer van de Pijp, de volksbuurt die in de jaren 60 onterecht werd gesloopt, vindt hij.
Lees meer
Volksbuurt De Pijp als rosse buurt

Volksbuurt De Pijp als rosse buurt

Gepubliceerd op: 23-03-2000 | Gewijzigd op: 24-11-2011
Naast wat in de jaren 90 de Schildersstraat was en daarvoor de Stoofstraat, stond de volksbuurt de Pijp bekend als wijk waarin in diverse logementen en privehuizen dames gelegenheid gaven.
Lees meer