Herdenkingsdiensten rond vliegramp MH17

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-11-2014 | Gewijzigd op: 29-11-2014
Op dit moment- vrijdag 28 november 2014- vindt in het Jeroen Boschcentrum de eerste besloten herdenkingsdienst plaats voor de nabestaanden van de - in Den Bosch/Rosmalen- omgekomen slachtoffers van de vliegramp
met de Boeing 777/ vlucht MH17. Dat meldde eerder Bastion Oranje. Op verzoek van de familie en na bemiddeling door enkele personen heeft de redactie dat bericht van de week van de site gehaald.

Het gaat om de nabestaanden van het gezin Leon en Conny Wels-Stuiver [39 jaar] en hun 10-jarig zoontje Sem Wels. Leon was werkzaam als Personal Banker bij Van Lanschot en Conny was in dienst van het advies en accountantsbureau Accon.

De genodigden konden hun auto's parkeren op een vrij gehouden Vonk en Vlamterrein. Stadstoezicht begeleide de stoet van de Hekellaan naar  her JB-centrum.
De volgende week-- zaterdag 6 december 2014 - wordt wederom in het JB-centrum een dienst gehouden voor het omgekomen gezin Remco en Yvonne Trugg en hun kinderen Tess en Liv, die de overburen zijn van het gezin Wels.

De diensten vinden in geheel besloten kring plaats, zonder pers en publiek. 

Impressie van herdenkingsdienst vrijdag 28 november 2014  in het Jeroen Bosch centrum.
Het was volgens een van de aanwezigen een indrukwekkende dienst. De voormalige kerk was op alle plaatsen bezet .
Vooraan zaten de ouders en broers van Leon en de zus van Conny Wels.
Van Sem waren veel jeugdvriendjes en kinderen van de baisschool De Groote Wielen en sporters van Flik Flak aanwezig, . Ook klonk er keiharde lievelingsmuziek van de Welsen.

De drie witte kisten, twee bedekt met witte en de ander met rode bloemen, werden ondermeer door de familie, onder wie opa de kerk in gedragen.

Allen klasgenoten van Sem  staken bij binnenkomst op het altaar een kaarsje aan. Het was een zee van kaarsen.  
Die jongens en meisjes hebben gezamenlijk een werkstuk gemaakt op een ster en daarmee hun bijdrage geleverd.

De dienst werd geleid door een vriendin van het echtpaar. Twee broers van Leon en een vriendin van Conny, gezamenlijk bijeen, hebben elk een In Memoriam uitgesproken.
Burgemeester Rombouts was een van de aanwezigen.

De ouders van Conny begeleiden de kist van Sem de kerk uit. De andere kist werd door de broers van Leon en zus van Conny mee naar buiten begeleid. 

De familie ging als eerste de kerk uit en vertrokken met de lijkwagens naar het crematorium om daar voorgoed afscheid  van Leonm Conny en Sem te nemen. Maar eerst nog werden op het voorplein drie witte duiven losgelaten.
Pas dan verlieten ook alle overige aanwezigen het Jeroen Boschcentrum. Bij de uitgang ontving men de rouwkaarten met de foto's van de omgekomenen.

Terug naar boven