Vrijdag 27 oktober 2017: 73ste herdenking Bossche bevrijding

Printerversie
Gepubliceerd op: 21-10-2017 | Gewijzigd op: 21-10-2017
Op vrijdag 27 oktober is het 73 jaar gelden dat 's-Hertogenbosch werd bevrijd. Op deze dag zal nog een enkele Britse oud- strijder aanwezig zijn. Dat is Owen Butcher die met enkele familieleden overkomt evenals enkele familieleden van inmiddels overleden Britse oud strijders. Aan deze Bossche bevrijdingsdag heeft de gemeente de veteranendag gekoppeld.

Hekellaan
Op bescheiden schaal en op particulier intiiatief [dan wel met ondersteuning van de gemeente] wordt op 27 oktober toch een Bossche bevrijdingsherdenking gehouden. Maar de jaarlijkse herdenkingsdag blijft  5 mei. 
 
................................................................................................

Het programma voor 27 oktober 2017:

9.15 – 10.00 uur Gedenksteen Piet Kerssens (Stadhuis / Wilhelminabrug)

In het Stadhuis staan we stil bij de Bossche militair Piet Kerssens. Hij overleed bij de bevrijding in 1944. Rond 9:45 uur wandelen we van het Stadhuis naar de Wilhelminabrug, waar een korte herdenking is. Belangstellenden zijn zowel in Stadhuis als bij Wilhelminabrug van harte welkom.Wilhelminabrug

Scholieren van de Sancta Mariamavo zijn aanwezig bij de
jaarlijkse herkdenkling van Piet Kerssens  op de Wilhelminabrug.foto © paul kriele, 23 oktober 2008.
...........................................................................................................
 11.00 - 11.45 uur Herdenking Welsh Division Memorial (53rd Welsh Division Plein

Het Gemengd Koor ’s-Hertogenbosch organiseert een herdenking bij het Welsh Division Memorial. Het koor en soliste Llio Evans uit Wales brengen verschillende liederen en er is een kranslegging. Belangstellenden zijn van harte welkom aan het 53rd Welsh Division Plein. 

14.00 – 16.00 uur Veteranenconcert Koninklijke Marinierskapel (Theater aan de Parade) 

Voor speciaal alle veteranen uit ’s-Hertogenbosch wordt in aanwezigheid van wethouder Eric Logister een veteranenconcert gehouden. De Koninklijke Marinierskapel speelt. Wethouder  Ook voor belangstellenden is het mogelijk bij het concert aanwezig te zijn. 

’s Avonds is er voor de Bossche veteranen een buffet en een Bevrijdings- en Veteranenconcert [uitverkocht] in het TheateradParade in aanwezigheid van burgemeester Mikkers.  Terug naar boven