Met philharmonie zuidnederland ode aan de bevrijding

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-08-2019 | Gewijzigd op: 24-08-2019
Op vrijdag 1 november 2019 zal de philharmoniezuidnederland  samen met zanger/ solist Huber Hein in de Verkadefabriek de 'Symfonie voor blazers' van Stravinsky uitvoeren. Officieel heet dit concert 'Symphonies of Wind Instruments'.
Op die avond is er ook de wereldpremière van 'Division' door Jesse Passenier. 'Division' is een  een ode aan aan 75 jaar  bevrijding van 's-Hertogenbosch.
Van de componist zanger/gitarist Stian Westerhuis wordt de 'Twin Twinkler voor gitaar, blazers en zang ten gehore gebracht. De uitvoering staat in het teken van '75 jaar Vrijheid' en valt onder de programmering van November Music, het jaarlijks festival  dat tien dagen lang in de stad neerstrijkt. 
Van dit unieke concert is Karel Deseure de dirigent. Klik op link  voor programma November Music
 
.....
Origineel fotomoment van een bevrijdingsviering. De Markt in Eindhoven op 18 september 1944. Foto uit het magazine Klank van de
philharmoniezuidnederland dat in nr. 1 [seizoen2019-2020]
in het  teken staat van 75 jaar Bevrijding [van Zuid Nederland]
.

foto © philharmoniezuidnederland.

Het magazine van de philharmoniezuidnederland besteedt in nummer 1 van het nieuwe concertseizoen 2019-2020 uitgebreid aandacht aan 75 jaar bevrijding van Zuid- Nederland. In het kleurrijke nummer met diverse terugbilkken op de Tweede Wereldoorlog, komen uiteraard ook de  programmering en de solisten van de concertuitvoeringen in beeld.  Speciaal ihkv 'Vrijheid' krijgen de steden  Eindhoven, Den Bosch en Breda  ruimschoots aandacht.