Plaatsing herdenkingsplaquette aan Bevrijders uit Wales in Sint Jan

Printerversie
Gepubliceerd op: 21-02-2020 Op zondag 1 maart 2020 na een plechtige eucharistieviering, wordt in de Gedachteniskapel in de Noorder zijbeuk van de Sint Jan definitief de  herdenkingsplaquette aan de Bevrijders uit Wales in de Gedachteniskapel van de Sint Jan geplaatst.
Zie hieronder de plaquette en het artikel daarover  van 26 oktober 2019. 


Bericht van 26 oktober 2019 van de herdenkingsdienst inde Sint Jan . Toespraak door Pierre Kisters
Pierre Kisters, voorzitter van de stichting 40-45 [opgericht in 1985 bij 800 jaar ’s-Hertogenbosch] begon zijn speech met de herinnering aan generaal Robert [Bobbie] Ross die de stad als Engels commandant in oktober 1944 bevrijdde wat voor de Bossche burgers reden was op straat te gaan dansen en zingen, ofwel ‘..over the mood‘ te geraken, aldus Kisters. Ook al lag de stad in puin. Maar het optimisme was enorm. Maar de nadruk in Kisters speech lag op zijn enorme waardering voor de Engelse soldaten ‘our liberators’. Those who give your live. We are gratefull for ever. God bless you,’ aldus Kisters.
 
.......https://www.bastionoranje.nl/uploads/wysiwyg/StJan26102019pkHerdenkingsdienst75jaarVrijheidOonthullingbijaltaarplaquettealsdankaanonzeBevrijdersPierreKistersenplebaanVincentBlom.JPG
De onthulling van de gedenksteen als teken van dank aan de Welshmen die de stad in oktober 1944 hebben bevrijd. 
Op de steen staat in het Engels:
Ter herinnering aan de bevrijding van 's-Hertogenbosch in oktober 1944. Met een bijzondere dank aan de moedige Britse soldaten van de 53rd Welsh Divisie. Bovenal aan aan al degene die hun leven gaven  voor onze vrijheid. We zullen hen blijven gedenken.
Het Welsh Kruis is in 1985 aan deze kerk cadeau gedaan als een verlaat hartelijke vriendschap.  Maar die is sedertdien alleen maar toegenomen. Dank voor de inzet van de stad en van de stichting Oktober 1944  's-Hertogenbosch.
Faith, hope and love.
The citizens of 's-Hertogenbosch , oktober 2019.

De steen die binnenkort voorlopog in de Antoniuskapel
wordt aangebracht en na de kersttijd in de Gedachteniskapel,
is ontworpen door Marc Verbeek van Aldus Projecten.

foto's © paul kriele, 26 oktober 2019.
 
https://www.bastionoranje.nl/uploads/wysiwyg/StJan26102019pkHerdenkingsdienst75jaarVrijheidOBplaquettevandeCitizensofsBoschterherinneringaandebevrijdingvanoctober1944bijzonderdankaandeliberatorsofthe53trdWelshDivision.JPG


Pierre Kisters, voorzitter van de stichting 40-45 [opgericht in 1985 bij 800 jaar ’s-Hertogenbosch] begon zijn speech met de herinnering aan generaal Robert [Bobbie] Ross die de stad als Engels commandant in oktober 1944 bevrijdde wat voor de Bossche burgers reden was op straat te gaan dansen en zingen, ofwel ‘..over the mood‘ te geraken, aldus Kisters. Ook al lag de stad in puin. Maar het optimisme was enorm. Maar de nadruk in Kisters speech lag op zijn enorme waardering voor de Engelse soldaten ‘our liberators’. Those who give your live. We are gratefull for ever. God bless you,’ aldus Kisters. ....... De onthulling van de gedenksteen als teken van dank aan de Welshmen die de stad in oktober 1944 hebben bevrijd. Op de steen staat in het Engels: Ter herinnering aan de bevrijding van 's-Hertogenbosch in oktober 1944. Met een bijzondere dank aan de moedige Britse soldaten van de 53rd Welsh Divisie. Bovenal aan aan al degene die hun leven gaven voor onze vrijheid. We zullen hen blijven gedenken. Het Welsh Kruis is in 1985 aan deze kerk cadeau gedaan als een verlaat hartelijke vriendschap. Maar die is sedertdien alleen maar toegenomen. Dank voor de inzet van de stad en van de stichting Oktober 1944 's-Hertogenbosch. Faith, hope and love. The citizens of 's-Hertogenbosch , oktober 2019. De steen die binnenkort voorlopog in de Antoniuskapel wordt aangebracht en na de kersttijd in de Gedachteniskapel, is ontworpen door Marc Verbeek van Aldus Projecten. foto's © paul kriele, 26 oktober 2019.

Terug naar boven