Grevelingen: Herdenking einde 2e Wereld Oorlog bij HONI-monument

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-07-2020 | Gewijzigd op: 27-07-2020
In de tuin van de Grevelingen op Oost vindt op zaterdag 15 augustus 2020 bij het HONI-monument de jaarlijkse herdenking plaats van de Japanse capitulatie in 1949 , wat het einde betekende van de Tweede Wereldoorlog. HONI betekent Herdenking Oorlogsslachtoffers Nederlands-Indië.
Omroep Brabant zendt deze herdenkieng 75 Jaar bevrijding op zaterdag 15 augustus 2020 /11.00 uur uit. Het is een productie van Theaterfetsival Boulevard. 
 
...
De HONI herdenking op 15 augustus 2018

-Hierboven: De kranslegging bij jhet HONI-monument met rechts burgemeester
Jack Mikkers en voorzitter van de Stichting HONI, Anneke Schults-Pols.
-Hieronder: Na de taptoe werd de nationale driekleur door Jennifer van Loon
en Tony Ernst, mede -organisator van deze jaarlijkse herdenking, gehesen. 

foto's © paul kriele, 15 augustus 2018.
............................

Door de coronacrisis is er dit keer sprake van een sober en beperkt programma met een toespraak door burgemeester Jack Mikkers en na de taptoe het hijsen van de nationale driekleur. Hierna volgt de kranslegging bij het HONI-monument. Er zijn geen bewoners dit jaar aanwezig en ook komt na afloop traditie getrouw de Indische maaltijd te vervallen. Omroep Brabant zendt deze herdenking op zaterdag 15 augustus 2020 om 11.00 uur uit. Maino Remmers heeft voor die uitzending een interview afgenomen met Tony Ernst en diens zoon David over hun kijk op het verleden en de positie van de Indisch-Nederlanders. Tony is een van de initiatiefnemers van het HIONI -monument. Mogelijk dat Ernst Janz, oud lid van Doe Maar, aan het v-programma een bijdrage gaat leveren.