Coronagedenkplek in Voedselbos in Kanaalpark

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-03-2021 | Gewijzigd op: 03-03-2021
In Voedselbos in Kanaalpark komt plek voor coronaslachtoffers

B&W geeft na een motie [december 2020], invulling aan de plannen voor ‘Een boom voor coronaslachtoffers’. Onder dat thema komt  in het Voedselbos in het Kanaalpark bij het Máximakanaal  op een verhoging, een plek ingericht als gedenkplaats aan de coronaslachtoffers.
Op die gedenkplaats, met vijf bomen cirkelvormig aangeplant, komt ook een van boomstammen gemaakte zitgelegenheid. Centraal [‘het binnenvak’] is een punt gereserveerd voor een gedenkteken.
Aan de ingang zal een ontmoetings-, gedenk-, rustplek worden gecreëerd. Via een pad wordt deze coronagedenkplaats verbonden met de paden binnen het Kanaalpark.
B&W die in het weekeind van 13 en 14 maart stilstaat bij één jaar corona, gebruikt dat moment om de eerste stappen te zetten in de aanplant van dit nieuwe bos. Die besloten ‘ceremonie’ gebeurt samen met C Support en de stichting Voedselbos.
Er volgt medio maart, bij gelegenheid van 1 jaar corona, in samenwerking met Dtv nog een documentaire over de aanplant van dit bos en de betekenis van deze gedenkplek rond coronaslachtoffers.