Herdenking Oorlogsslachtoffers Nederlands-Indië 1942 –1949

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-08-2012 Op woensdag 15 augustus 2012 vindt de jaarlijkse herdenking plaats voor de slachtoffers van de Japanse bezetting en de Bersiap in het voormalig Nederlands-Indië. De vereniging HONI organiseert de herdenking voor het verzorgingshuis de Grevelingen in Oost, waar veel oud Indische Nederlanders en Molukkers verblijven, die niet in staat zijn de jaarlijkse herdenking in Den Haag bij te wonen. 

Verzorgingshuis De Grevelingen met het HONI-monument.

foto © paul kriele, 13 maart 2012.

Het thema dit jaar is “ONTWORTELD”, dat slaat op de recente verhuizing van het monument naar de voorzijde van het tehuis, zoals ook wij na de oorlog verplaatst zijn naar een nieuw voor velen onbekend vaderland.
Het bestuur is verheugd, dat naast wethouder Jan Hoskam, dominee Henk van Tilburg, Brabants Dagbladcolumnist Tony van der Meulen en Jan Staas [oud-geïnterneerde van jongenskamp] , ieder op eigen wijze een bijdrage zullen leveren.
Omdat het bestuur van HONI vindt dat ook de jeugd betrokken moet worden en weten wat er tijdens de oorlog in het voormalig Nederlands-Indië gebeurd is, zijn er twee leerlingen o.l.v. hun docent Kees van den Oord aanwezig.
Ook Iza Stikkers, kleindochter,  zal een eigen gedicht voordragen.

Het geheel zal worden omlijst door het HONI-koor met zang van Bea Matulessy en saxofonist M. de la Croix. Na afloop is er een gezellig samenzijn in de “St. Jan Baptistzaal van De Grevelingen.”

,