Herdenking oud-Indiëgangers bij monument Zuiderparkweg

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-09-2012 | Gewijzigd op: 02-09-2012
Burgemeestere Rombouts en oud-srtrijders, nabestaanden en leerlingen van het St.Janslyceum hebben zaterdagmiddag 1 september 2012 bloemen gelegd bij het herdenkingsmonument aan de Zuiderparkweg dat opgericht is ter nagedachtenis aan omgekomen oud-Indiëgangers.
De namen van 36 Bossche militairen die, ruim 50 jaar geleden, in Indonesië of Nieuw Guinea zijn omgekomen, zijn er met een herdenkingsplaatje  aanwezig.
Burgemeester Ton Rombouts legde een krans bij het monument, evenals oud-Indiëganger en de in 2010 gedecoreerde Bosschenaar Ton Hoes* en leden van de stichting 'Gedenkteken Indiëgangers'.
 
-Boven: De herdenkingsplechtigheid aan de Zuiderparkweg.
-Links: Het moment waarop oud-Indiëganger en gedecoreerde Ton Hoes een krans legt .Links van Ton Hoes burgemeester Ton Rombouts en rechts de voorzitter van de stichting Dirk van Zuidam
.

foto's © henk van esch, 1 september 2012.

 

De voorzitter van de Stichting Gedenkteken Indiëganers  Dirk van Zuidam sprak een rede uit. Enkele leerlingen van het St .Janslyceum haalden een verhaal terug van een van de 36 omgekomen militairen, in dit geval Theo van den Heuvel.

   

-Hierboven Een eresaluut van militairen en rechts boven de kranslegging door een afvaardiging van het St. Janslyceum
-Onder: het voorlezen van alle 36 Bossche slachtoffers uit de bevrijdingsoorlog van Indonesië.
foto's © henk van esch, 1 september 2012.

*Gedecoreerde Ton Hoes zie artikel Bastion Oranje 15 september 2009: Ton Hoes

Terug naar boven