Schatting 1500 deelnemers aan stille tocht door binnenstad

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-12-2013 | Gewijzigd op: 21-12-2013
De stille lichtjesprocessie door de binnenstad heeft naar schatting 1500 belangstellenden getrokken. Het initatief van Nol Roos vanTV73 lijkt in een stijgende belangstelling  te genieten. De stoet is een herdenking aan verloren geliefden en/of  verloren vrienden of familie.

Een volle Sint Jan die luisterde naar gezang en een overweging door kapelaan Patrick Kuis.

foto's © paul kriele, 18 december 2013.

De tocht begon aan het Sint Janskerkhof bij het Noorderportaal, waar het publiek met stemmige muziek werd verwelkomd en een lampion kreeg uitgereikt. De stoet trok eerst naar het Winterparadijs waar Ad Simons het lied 'Ooit zijn we allen samen' zong.
Daarna  trok de stoet naar de Markt waar bij de kerstboom werd stilgehouden.  Bij het bordes klonk het lied 'Geef de kinderen een wereld'. 
Vanaf de Markt ging de lichtjesprocessie richting Korenbrugstraat, waar bij Zoete Lieve Gerritje het 'Il Silenzio' klonk. De stille tocht, die door kleine brandende lampionnen werd gemarkeerd, ging terug naar een doodstille en donkere door kaarsen verlichte  Sint Jan, waar werd gezongen en door kapelaan Patrick Kuis een overweging werd uitgesproken.