Onno Hoes stopt in provinciale politiek

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-07-2010 | Gewijzigd op: 06-07-2010
Onno Hoes die volgend jaar 50 wordt, heeft besloten te stoppen met zijn functie in de Staten als lijsttrekker voor de VVD en als gedeputeerde [portefeuille Economie].  Aanleiding van Hoes' besluit is de invulling van de nieuwe verkiezingslijst voor de Provinciale Staten, waarvoor volgend jaar verkiezingen plaatsvinden. Mieke Geeraedts is op die eerste plek door het provinciaal VVD-bestuur verkozen.
'Het moment van het naar buiten treden kwam daardoor plots dichterbij, 'aldus Onno Hoes in een toelichting. In maart 2011 zijn er verkiezingen voor de Provinciale Staten en komt er een nieuw College. Maar het is wel een goed moment. '

Albert Verlinde, die eerder al aangaf op zijn vijftigste met het tv-programma Boulevard te stoppen en Onno Hoes [r.], die in 2011 ook vijftig wordt, stopt als lijsttrekker voor de VVD in Noord-Brabant en als gedeputeerde bij de provincie met de portefeuille Economische Zaken en Milieu.

foto © paul kriele, 29 april 2010.

Hoes zegt dat '..na twee perioden VVD-lijsttrekker en negentienjaar als gedeputeerde hij het  best welletjes mag vinden, hoewel er binnen de VVD wel draagvlak voor mijn positie bestaat.'
Na 20 jaar gedeputeerde is dit mooi geweest en een heel goed ogenblik om die periode af te sluiten. Het besluit geeft me een wijdere blik op een nieuw jaar.
Ik voel dat daardoor er een last van me afvalt en dat de onzekerheid, die er over mijn positie bestond, is doorbroken,'
zegt Hoes, die '.. nu rustig kan gaan bekijken wat er langs komt. Elke vacature wordt serieus overwogen, of dat nu de politiek is of in het zakenleven,' zegt de Bosschenaar die tot tien jaar geleden twintig jaar ondernemer is geweest in luxe meubelstoffen en wooninterieurs.
Behalve met die ervaring verrijkt, is Hoes sedert vorig jaar voorzitter van het Centrum voor Informatie en Documentatie Israël [CIDI] en bekleedt hij enkele commissariaten en functies als lid van de Raad van Toezicht **.
' Da's ook leuk om te doen. Volgend jaar worden Albert [Verlinde] en ik 50. Dus wat er dan gaat gebeuren, dat kan ik nu rustig gaan bekijken.'

** Bijbanen zie ook artikel functies van Onno Hoes dd.28 augustus 2009.