Albert Verlinde geeft in een ‘open kaart’ inkijk in relatieproblemen

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-12-2013 | Gewijzigd op: 09-12-2013
Vanavond, maandag 9 december 2013, heeft Albert Verlinde in zijn programma RTL Boulevard een inkijk gegeven in, én open kaart gespeeld over, de problemen in hun relatie. Dat gebeurde nav het incident [27-11-2013] met een kussende Maastrichtse burgemeester Onno Hoes met de jongenman Ruud Schepers in een hotel ter plaatse.
Onno Hoes en Albert Verlinde op 11 juni 2011
tezamen bij gelegenheid van hun 10-jarig huwelijk en de 50ste verjaardag van beiden 
in de tuin achter hun huis in Cromvoirt
.

foto © paul kriele, 11 juni 2011.

Vooral de commotie in de pers en het geschrijf van columnisten, met name Youp van ’t Hek  in de NRC en de tv-uitzending ‘De Kwis’ met Paul de Leeuw, beiden jongstleden zaterdag 7 december, zijn aanleiding geweest dat de twee BN-ers diepgaande gesprekken over hun relatie hebben gevoerd.
Een hele showpagina in De Telegraaf [zaterdag 7-12-2013] van Evert Santegoets, die suggereerde dat Hoes en Verlinde na een intiem weekend met groot nieuws zouden komen, zette Albert er toe aan maandag 9 december 2013 zijn Boulevardpubliek duidelijk en zonder omhalen over hun privésituatie te informeren.
De Telegraaf ondersteunde de suggestieve reportage met een grote foto, waarop beiden lopend door Maastricht, toevallig net één moment niet samen naast elkaar lopen.’

‘We duiken er niet voor weg. Wie zijn billen brandt moet op de blaren zitten,’ zei Albert in de maandagse Boulevarduitzending.

In zijn verantwoording in deze editie van Boulevard ging Albert er eens voor zitten: ‘We zijn aan het zoeken hoe we met ons leven en met elkaar om gaan. Dat is niet in één weekeind uitgesproken. We staan er allebei positief in en willen er ook absoluut tezamen uitkomen. Anderen, die in gelijksoortige situaties hebben verkeerd, begrijpen dat zo iets niet in een zucht en een scheet kan lukken.'