Hoes roept politieke partijen om zich heen

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-12-2013 | Gewijzigd op: 18-12-2013
Vanavond, woensdag 18 december 2013, is er een ontmoeting [bijpraten, zoals woordvoerder Erwin Gerardu zegt] tussen burgemeester Onno Hoes en de fractievoorzitters van alle partijen in de gemeenteraad van Maastricht. Dus geen raadsvergadering. Die was er gisterenavond, maar daar is het onderwerp 'Kussende burgemeester' niet aan de orde geweest.
Onno Hoes heeft als burgemeester zelf de fractievoorzitters voor een gesprek uitgenodigd. Gewoon om hen bij te praten,'aldus Gerardu.

Burgemeester Onno Hoes in opspraak.

foto © paul kriele, 3 oktober 2010.

Aanleiding is de ophef en aanhoudende publiciteit op RTL, SBS en in de media van De Telegraaf over het persoonlijk incident van Hoes, die op 27 november 2013 in een Maastrichtse hotellobby een vriendje kuste.
Of de afdeling Communicatie na afloop met een persbericht komt is onwaarschijnlijk. Het is een persoonlijke ontmoeting van Hoes met  de fracties en wordt niet als een politiek issue gezien, aldus de woordvoerder.
De fractievoorzitters kunnen overigens wel besluiten of dit aspect 'Hoes' al of niet op de agenda van de komende raadsvergadering in januari 2014 moet komen.