11 Maastrichtse fracties sparen burgemeester Hoes

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-12-2013 | Gewijzigd op: 19-12-2013
Woensdagavond 18 december 2013 ver na twaalven kwamen de fractievoorzitters van 11 Maastrichtse fracties, na drie uur vergaderen ['bijpraten door Hoes'] en onderbroken door wat korte bel- en rookpauzes, naar buiten.
Burgemeester Hoes gafna afloop zelf geen commentaar.

Burgemeester Onno Hoes mag - op voorwaarden- aanblijven.

foto © paul kriele, 3 oktober 2010.

Maar o.a. de Seniorenpartij, de Liberale Partij en D66 zeiden voor NOS- verslaggever Theo Verbruggen ondermeer dat '..het vernis er af is bij Hoes en dat hij door het stof is moeten gaan.' Maar door het geven van een schriftelijke verklaring dat er niets meer boven water zou komen en  Hoes zich zou gedragen,  mocht de Bosschenaar, maar in Leiden geboren Hoes aanblijven als VVD-burgemeester van Limburgs hoofdstad. 'Daar hebben we alle vertrouwen in,'  zei de fractievoorzitter van D66.
 NRC donderdag 19 decmber 2013:
Hoes zei in de ontmoeting spijt te hebben van zijn handelen en noemde het daten onhandig,
aldus de NRC. Na afloop kwamen de 11 met een verklaring, waarin onder meer staat:
'de burgemeester krijgt de ruimte om de komende periode zijn ambt ten volle waar te maken, zoals een burgemeester dat betaamt.'
Drie fracties stelden na afloop een ultimatum aan Hoes, omdat ze de verklaring van 'de elf''erg onzwachteld vonden. Namelijk: als er nieuwe feiten komen die aantoonare schade opleveren  voor het ambt van burgemeester,  dan moet Hoes opstappen.