Wand met jeugdgraffity in de Bartjes

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-11-2009 | Gewijzigd op: 08-11-2009
Naast Het Honk op het Schakelplein in de Bartjes is een graffitywand opgezet. Zondag 8 en straks ook nog op 15 november 2009 gaat de jeugd van 12-15 jaar van de Bartjes die wand artistiek opfleuren met spuitbussen verf. Ze kregen hulp en advies van de graffitikunstenaar Antoine Duimel.
Het jeugdhuis Het Honk aan het Schakelplein in de Bartjes waarvan de beheerders Dave Verbruggen, Jos Brouwer en Nees Grunderbeek het project facilitair ondersteunden. De achterkant is de oefenwand die telkens wordt schoongemaakt zodat de jeugd zich daarop blijvend kan uitleven.
Hier zijn jongeren van de Bartjes druk aan het oefenen voordat ze de voorkant van die wand mogen gaan bewerken.
Links: graffitykunstenaar Antoine Duimel.

foto's © paul kriele, 8 november 2009.

Voorafgaand aan die dagen kregen de jongens gedurende vijf weken een paar uur les in diverse maatschappelijke aspecten, zoals drugs, FC Den Bosch, criminaliteit, de wijk de Bartjes en Respect.
De lessen volgden uit een schouwdag van afgelopen voorjaar waarop de bewoners van de wijk aangaven dat ze graag zouden zien dat de graffity op hun huizen en muren in de buurt zou verdwijnen.De jeugdleiders besloten aan dat idee meer inhoud te geven. 
Jeugdwerker Nick Schnhage bedacht ism de wijkbeheerder Wim van de Wiel en Brabant Wonen de idee een graffitywand op te zetten. De organisatie schakelde graffityspecialist Antoine Duimel in als begeleider van het project. 
Zondag 8 november 2009 was de eerste werkelijke graffitydag.  Zondag 15 november 2009 volgt er nog een. Dan is het kwarwei klaar en gaat er een coatinglaag over de voorkant van de wand. De achterkant wordt telkens schoongemaakt zodat de jeugd zich daarop met spuitbussen kan blijven botvieren.
 
Onder begeleidend oog van de graffitydeskundige Antoine Duimel gaat er er op los.
foto's © paul kriele, 8 november 2009.
'Bartjes, FC Den Bosch en respect' zijn woorden die zijn blijven hangen uit de lessen die de jongeren de afgelopen vijf weken hebben gehad.

Antoine Duimel heeft in Maaspoort, de Hambaken [BBS] al diverse graffityprojecten opgezet. Ook landelijk, zoals bij Ikea in Barendrecht en in een jeugdcentrum in Oosterhout is werk van Duimel te zien.

Terug naar boven