Door actie afbraak speeltuin in de Barten

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-08-2010 | Gewijzigd op: 06-09-2010
Bericht 31 augustus 2010
Het effect van de actie van de PvdA om met een demonstrateive pick-nick de toekomst van de speeltuin aan de Westenburgerweg veilig te stellen is geslaagd. De beslissing over die speeltuin in de Barten wordt pas genomen als  het College van B&W  de vragen van PvdA-raadslid Ine Katoen heeft beantwoord.

>>Geen honden.. ! zie foto onderaan.

Bericht 24 augustus 2010
De Bossche PvdA komt op voor behoud van de speeltuin aan de Westenburgerweg. Op zondag 29 augustus 2010 is er van 10-14.00 uur een ‘opschort’ picknick in de speeltuin. De fractie vindt dat de sluiting en ontmanteling van de speeltuin eind augustus moet worden uitgesteld totdat er duidelijkheid bestaat over behoud van de speeltuin.

  foto's © herman van boxtel, 29 augustus 2010
Oud speeltuinbaas Van Rijn. Overleg met PvdA-delegatie o.a. links oud-wethouder Geert Snijders en raadslid Hermie van Ommeren.

De PvdA gaat op 29 augustus via enquête de mening van de buurt  peilen. Ze roept buurtbewoners en gebruikers van de speeltuin op die dag naar de Westenburgerweg te komen. Op de picknick kunnen ook herinneringen aan de historische speeltuin worden opgehaald, eventueel aan de hand van foto’s. 

-Boven: Verspreid in het Prins Hendrikpark zijn al kleinere speeltuintjes met moderne speeltoestellen aangelegd.
-Rechts: De speeltuin aan de Westenburgerweg
.

foto's © paul kriele, 24 augustus 2010.

Met de herinrichting van het Prins Hendrikpark moet de speeltuin wijken voor een hondenuitlaatplaats. Ter vervanging van de speeltuin zijn op enkele locaties elders in het park speeltoestellen geplaatst. Een aantal buurtbewoners en het Platform Oost heeft inmiddels laten weten de vervangende speelmogelijkheden ‘teleurstellend’ te vinden en vraagt om behoud van de historische speeltuin.

Hondenuitlaatplaats: Verboden voor honden..
Een toekomtsige hondenuitlaatplaats die, waar zoals het bordje meldt, geen honden mogen komen...

Toekomst van de speeltuin veilig gesteld. De gemeente maakt er een hondenuitlaatplaats van, maar het gebied is verboden voor honden.. .

foto © mike lucas, 6 september 2010.


Terug naar boven