Buurt belemmerde arrestatie Marokkanen

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-08-2010

Uit een politieverslag van het incident op het Rivierenplein van de vorige week zaterdag [31 juli 2010] blijkt dat de ruzie makendebuurt de arrestatie van het wegvluchtende groepje Marokkanen, dat aanleiding was van het incident, heeft  tegengehouden. De groep Nederlanders had zich in het Café de Riviëra Bar verschanst, zo schrijft het Brabants Dagblad.
--De barbezoekers gingen -toen de politie met  twee surveillances ter plaatse was verschenen- met geweld op de overgebleven politieauto af en gooide een fles door de voorruit die een agent rakelings raakte. Dat is doodsbedreiging en geweld tegen het gezag. Een misdrijf dat zwaar wordt aangerekend. Door die commotie moesten de bedreigde agenten de assistentie inroepen van de auto die de Marokkanen achterna zat, die eerder een meisje had uitgescholden/lastig gevallen. Door dat geweld tegen de agenten werd ook nog de ME ter assistentie opgeroepen. 

De buurt vindt dat de politie nalaat tegen die Marokkanen op te treden, maar nu zijn zij zelf schuldig aan het feit dat het de politie onmogelijk werd gemaakt haar werk te doen: Marokkanen aanhouden. 
Ook is de buurt boos dat enkelen van hen nog vastzit, maar het zwaarste geweldsmisdrijf hebben zij zelf gepleegd en niet de Marokkanen zo stelt de politie .....  .
Over wie precies wat bij dat incident heeft gedaan, loopt nog een onderzoek.