Rivierenplein in oude luister hersteld

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-08-2004 Zware straffen voor brand slagerij Bilal   27 juli 2004.
De daders van de brandstichting in de Islamitische slagerij Bilal aan het Rivierenplein hebben vandaag 4-4,5 jaar gevangenisstraf gekregen. Het gaat om de 27-jarige S.K. uit Breda en de 24-jarige/ eveneens/ Marokkaanse R.M. . In de nacht van eerste op tweede kerstdag vorig jaar stichtte zij brand in de slagerij in opdracht van de eigenaar, de 35-jarige Leerdammer, die later nog voorkomt omdat hij met die opdracht de verzekering wilde oplichten.
De locatie van slagerij Bilal die in december 2003 opzettelijk in brand geraakte is weer in een nieuwe luister hersteld. In het pand is 't Winkeltje ingetrokken. Rechts ernaast is nog net de zaak van Ruiterman zichtbaar die ook 'inbraakpreventie' in zijn collectie heeft.

'Twinkeltje' op het Rivierenplein: Voorheen Slagerij Bilal die  in december 2003 door bandstichting verwoest werd.

foto © gerard monté, 2 augustus 2004

Daders brandstichting Islamitische slagerij voorgekomen   13 juli 2004.
Vandaag zijn bij Justitie in Den Bosch tegen de 27 en 34-jarige Marokkaanse verdachten van de brandstichting in de Islamitische slagerij Bilal op het Rivierenplein vijf en zes jaar gevangenisstraf geëist. Bij die daad –gepleegd in de nacht van 25 op 26 december 2003- ontplofte de slagerij door een gaslek en moesten twee bovenwoningen worden ontruimd en liepen IJzerhandel Ruiterman en bakker Bart schade op. De Tilburgse politie hield kort na de aanslag in Tilburg Noord al de ene dader aan die gewond bij zijn auto stond. Die auto was eerder door Bossche omstanders gesignaleerd. Later is de andere persoon aangehouden. Beide in Tilburg woonachtige mannen bekenden de brand te hebben gesticht. In later stadium werd de 35-jarige Leerdamse eigenaar van slagerij Bilal, broer van de eerder aangehouden 34-jarige mede-dader, zelf ook verdacht omdat hij de verzekering zou hebben opgelicht. De man komt- vanwege een psychiatrisch onderzoek- pas later voor de rechter.