Burgemeester stuurt brief en bezoekt Rivierenplein

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-09-2010 | Gewijzigd op: 07-09-2010
In een brief aan de raadsleden en de pers kondigt burgemeester Rombouts, zoals hij zegt ‘met excuses verlaat, om het recherche-onderzoek niet te verstoren’, maatregelen aan om de orde in de wijk Oost [Rivierenplein] zeker te stellen.
Vanmiddag- maandag 6 september 2010-  heeft de burgemeester overigens in de wijk enkele ouders, jongeren en winkeliers bezocht.*

Het Rivierenplein en omgeving op maandag 6 september 2010  door Rombouts bezocht.
foto © paul kriele, 18 oktober 2010.

Die maatregelen bestaan uit extra toezicht van politie en straatcoaches, geen samenscholingen en het handhaven van gebiedsverboden voor de zgn Rivierenpleinjongeren. De betreffende groep Marokkanen en hun ouders, die eerder ook nav de intimidaties en het ingooien van de ruit van de Riviera Bar zijn bezocht en over wie in de moskee [vrijdaggebed] op verzoek van Rombouts is gesproken, zijn persoonlijk over de brief van de burgemeester bericht.
Ook binnen het Driehoeksoverleg [politie, Justitie en gemeente] ligt de prioriteit op het beperken van de overlast en de criminaliteit van de groep [geschat op 26 –allen Marokkaanse- jongeren die niet alleen uit Oost komen] in te dammen. Enkelen van hen worden extra door jeugdagenten gevolgd,
Ook naar de bewoners wordt extra ingezet bijv. door berichtgeving in de wijkkrant en het openstellen van de De Stolp.
**Het blijkt dat Rombouts met wethouder Bart Eigeman en met de politiedistrictschef Ingrid Zwaag naar 'de plek des onrust' is geweest.