Kerkstr: Promotie Goodlifemetzwaargewicht Leeflang

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-06-2000 Zaterdagmiddag 3 juni 2000 stak Eduard Leeflang hoog boven al het andere publiek uit. De reformzaak Bouman van Bergen had de 31-jarige Vinkenvener uitgenodigd om het product Goodlife [amino's, sulfaten & protheïnes] te promoten.
Voor het argeloze en alledaagse winkelend publiek was de confrontatie met een reus van 2.08 m. wel even schrikken.
Leeflang snoept en drinkt ook wel eens wat, maar met mate! Bij de IJsvogel, de buurvrouw van Bouman van Bergen, nam de Vinkeveense reus een ijsco. Dat was speciaal voor de foto!

Eduard Leeflang behoort tot een van de sterkste mannen van Nederland, hij staat momenteel op de vierde plaats. Pim van de Parren is nog steeds eerste.
Maar de 31-jarige Eduard was in 1997 de sterkste man van Noord-Holland. Binnenkort worden weer de nationale kampioenschappen gehouden. Waar en wanneer precies is nog niet bekend.

De ruim 2 meter lange Leeflang was te gast bij de reform én ....protheïnezaak.... Bouman van Bergen.

foto © paul kriele, 3 juni 2000.

Leeflang - lengte 2.08 m.- was in 1997 de sterkste man van Nederland. In 1994 stond hij vierde op de ranglijst en in 1998 zevende. Nederlands aanvoerder is nog steeds Ted van de Parren.
Drie-vier maal in de week traint Leeflang. Zijn levensfilosofie is: Blijf je zelf, ofwel Goodlife! Dat heeft me echt geholpen zegt de sympathiek overkomende zwaargewicht overtuigend. Hij laat zich de aandacht van zowel de vrouwen, als van sportief getinte mannen gedwee welgevallen.
Leeflang pronkt niet echt met zijn lichaam, hij glundert wat en staat het publiek-dat om de Goodlife-producten komt vragen- behulpzaam te woord. Daartussen door liep een van Nederlands sterkste mannen met twee biervaten in de Kerkstraat op en neer, dat hoort nu eenmaal bij een promotietoer.
Voor het alledaagse kooppubliek kwam zo'n reusachtige verschijning wel even vreemd over. Maar ze toonden dan ook niet allemaal zo'n welbewust gekozen levenswijze.

Zaterdagmiddag keek het winkelend publiek wel even vreemd op toen zij een reus van ruim twee meter door de Kerkstraat zagen lopen met aan elke hand een vat bier.
Het was een promotiestunt van de reformzaak Bouman van Bergen rond het artikel Goodlife [Amino's, sulfaten & protheïnes] .

© paul kriele, 3 juni 2000.

De top van de Vinkeveense reus is het voorttrekken van een vrachtwagen van 20.000 kilo. Daarmee werd hij in 1997 kampioen van Noord-Holland. Hij vertelt dat hij zes jaar geleden met de krachtsport begon. Dat is drie maal in de week 2-3 uur trainen. In het jaar 1994 lagen de gewichten van de biervaten die hij tilde nog op 70 kilo. Nu torst hij al 130 kilo vaten.
In het dagelijks leven is Eduard Leeflang monteur bij Walraven in Moordrecht.
Link naar Bouman van Bergen terug in Arena
Link naar echtpaar Bouman van Bergen Terug naar boven