Barbershopfestival Verkadefabriek

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-09-2005 | Gewijzigd op: 18-10-2010
Vrijdagavond 25 september 2005 vond in de Verkadefabriek het Barbershopfestival plaats. Barbershopsingers zijn, zoals het woord zegt -vier- mannen die in een kapperszaak zongen om de klanten bezig te houden.
Op het Bossche festival zagen we ook vrouwenkoren/zanggroepen die in hun presentatie wat meer leken op close harmonysingers. Maar er was evenwicht, zelfs een overwicht aan mannelijke barbershopsingers.

Spreekstalmeester Pu van de Bilt toonde zich een volleerd spreker en entertainer De Bossche Duketown Barbershopsingers beten de spits af .

foto's © gerard monté, 23 september 2005.
 
Een van de leden van het kwartet 'Radio Times overhandigde aan Theo van Heijningen als voorzitter van de Bossche barbershopsingers een cheque. De dirigent van  The Duke Town Barbershopsingers Eef Leenen. 

*Van de Bilt, afkomstig uit Eindhoven, vertelde dat 15 jaar geleden zijn koor -Southern Comfort Barbershop Mates -naar 's-Hertogenbosch werd uitgenodigd om promotie te komen maken voor het barbershop singen. Uit die ontmoeting zijn de Duketown Barbershopsingers ontstaan.

   
  -Boven: Erster Kölner Barbershop Chor met dirigent Leo Freitag.
-Links: De kleine zaal in de Verkadefabriek goed gevuld met aanhangers van dit fenomeen Barbershopsinging.

-Onder: The New Harvest Singers: In Veldhoven- op de Conventie van Holland Harmony- werden de New Harvest Singers uitgeroepen als het Gouden Koor, zowel qua music als qua singing.

 foto's © gerard monté, 23 september 2005.

 
   


The Duketown Barbershopsingers bestaan 15 jaar. Dat was aanleiding voor die en gene om wat cadeautjes te overhandigen.
*Flitsend, verfrissend en opvallend energierijk toonde zich het Keulense Erster Kölner Barbersshop Chor! Bij het publiek viel- gezien de reacties- hun optreden erg goed in de smaak.
De zangers toonden veel originele mimiek waardoor het bij hun optreden bleef boeien.

De Duitsers uit Keulen brachten een veelzijdig repertoire.Ze zongen ook een liedje in plat Kölnisch, dat veel op het Limburgs dialect lijkt. Dit koor, dat volgend jaar [2007] het vierde lustrum viert, behaalde twee prijzen [Conventie Bremen 2002 en Hamburg 2004], waardoor ze in Duitsland tot het beste Barbershopkoor werden uitgroepen. 

-Boven en rechts: Een ludiek optreden van de The Harvey's Angels.


-Onder: RadioTimes uit Ijsselstein een kwartet met Mario, Willem, Henk en Peer kregen de lachers op hun hand. Ze brachten op eigen-wijze een repertoire van nieuwe en oude- herkenbare -nummers. Aan de foto's valt hun originele presentatie op te maken.
-Helemaal onderaan: Gek en humorvol was dit nummer uit een oude revue. ... En de regen gaat van tik tak tik, ofwel 'Onder Moeders
Paraplu' 
foto's © gerard monté, 23 september 2005.
 

 
 

 .
Boven: De finale waar bloemen werden uitgereikt aan de gasten.  The Harvest Singers.
-Rechts: The DukeTownsingers. - foto's © gerard monté, 23 september 2005.
 Terug naar boven