Brabants rijksarchief bereikt 5.000ste verhalenschrijver

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-09-2014 | Gewijzigd op: 09-09-2014
Het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) heeft op zijn site* het 5.000ste historische verhaal online gezet. Op die website, ‘Geheugen van Brabant’ is een derde ingezonden door geschiedenisliefhebbers. Het 5000ste verhaal ‘Het Martinushuis’ komt van Willie Damen uit St.Oedenrode.
Het verhaal ‘Speelgoed van een zweefvlieger’ van Rini de Groot kwam nét iets eerder binnen en staat op nummer 4.999. De twee mijlpaal verhalenschrijvers zijn met een boekenbon beloond.


Webredacteur Rien Wols feliciteert de verhalenschrijvers van het BHIC, Willie Damen van de Mosselaer [r.] en Rini Groot [m.], in het archief [Citadel].

Brabanders vinden het heerlijk om oude foto’s en films te bekijken en nog eens terug te keren naar hun roots: herinneringen aan een oude dorpsdokter, de pastoor, hun school of een plein waar zij als kind veel gespeeld hebben en dat door een nieuwe woonwijk is verdwenen.
Maar zij kunnen ook zelf foto’s plaatsen, anekdotes vertellen of zelf een verhaaltje schrijven voor de druk bezochte website. Daar komen veel reacties op, die vaak weer nieuwe verhalen met foto’s en/of filmpjes opleveren.
Voor 'alle' Bossche foto's en verhalen ga naar de site van BHIC